< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Több mint egy tonna ismeretlen eredetű vágott baromfi parkolóban

| Mobile | RSS

Több mint egy tonna ismeretlen eredetű vágott baromfi parkolóban

2011. augusztus 10. | hozzászólás | Közélet

Több mint egy tonna ismeretlen eredetű vágott baromfit találtak és foglaltak le kedden hajnalban egy budapesti, IX. kerületi parkolóban az illetékes hatósági állatorvosok – közölte a Pest megyei kormányhivatal kommunikációs vezetője az MTI-vel.

Kiss Attila tájékoztatása szerint a megyei kormányhivatal élelmiszerlánc-biztonsági és állategészségügyi igazgatóságának hatósági állatorvosai rendőri biztosítás mellett egy IX. kerületi parkolóban tartott ellenőrzés során egy járműben több mint 1 tonna vágott baromfit foglaltak le jelölés hiánya, illetve tiltott módon való forgalmazás miatt. Egy másik szállítójárműben további 80 darab vágott kacsát foglaltak le, mert a szállítmány eredetét nem tudták hitelt érdemlően bizonyítani.

Elrendelték a tetemes mennyiségű vágott baromfi megsemmisítését, de élelmiszer-ellenőrzési bírság kiszabása is várható (az elsőfokú határozat meghozatala folyamatban van). Az illetékes hatóság igyekszik kideríteni, hogy melyik vágóhídról hozhatták el az árut – tette hozzá a kormányhivatal kommunikációs vezetője.

forrás:google//MTI

Leave a Reply 345 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: