< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Toroczkai: A Jobbik és a Betyársereg szövetsége kitűnően működik

| Mobile | RSS

Toroczkai: A Jobbik és a Betyársereg szövetsége kitűnően működik

2011. augusztus 12. | hozzászólás | Életképek/bulvár

A párt képviselője cáfolja a párt szóvivőjét, aki szerint a Jobbik és a Betyársereg kapcsán csak békés egymás mellett élésről lehet beszélni. Toroczkai szerint a Jobbik egyik kötelessége anyagi források biztosítása a „nemzeti oldal” számára.

A Jobbik megpróbált elhatárolódni a Betyárseregtől azt követően, hogy az atv.hu tudósítást közölt a Betyársereg vezetőjének minapi előadásáról.

Mint megírtuk, Tyirityán Zsolt a Jobbik fesztiváljának tekinthető Magyar Szigeten egy nyilvános előadáson többek között arról beszélt, hogy el kell jutni oda, hogy „egy gépkarabélynak az elsütő billentyűjét valaki meg tudja húzni, esetleg akkor, hogyha egy másabb bőrszint lát”. Azt is mondta, hogy szerinte a fajok háborúja zajlik, ezért fontos, „hogy újra agresszívvá, erőszakosakká, szikárakká, mohókká, szinte fenevadakká váljunk”. Ehhez pedig tisztázni kell, „bennünk lesz-e annyi, hogy le merjünk lőni egy rohadt, tetves zsidót?”

Arra a kérdésre, „hogyan tudjuk kikapcsolni magunkban azt, hogy ne ölj!?”, Tyirityán kérdéssel válaszolt: „Ha esetleg, ott feküdne édesanyád vérbe fagyva, és egy mocskos cigány szurkálná belé a kést, szerinted te hallgatnál arra a parancsra, hogy ne ölj?”.

A tudósítás nyomán a Jobbik először hallgatásba burkolózott, később szóvivője, Dúró Dóra az Indexnek azt mondta, nem köthető a párthoz a Betyársereg, noha 2009-ben szó volt együttműködésről. Az origónak pedig azt nyilatkozta, nem nevezné őket a szövetségesüknek, inkább a “békés egymás mellett éléssel” jellemezte viszonyukat.

2009 nyarán a “nemzeti oldal” lapjai írták meg elsőkként, hogy a Toroczkai László által szervezett szegedi Nemzeti Garancia-találkozón stratégiai szövetséget kötöttek a „nemzeti oldal” legfontosabb erői: Vona Gábor Jobbik-elnök, Budaházy György, Kiss Róbert, a Magyar Gárda akkori főkapitánya, Zagyva Gyula, a HVIM elnöke és Tyirityán Zsolt, a Betyársereg vezetője.

– Nem stratégiai szövetségese a Jobbiknak a Betyársereg, semmilyen együttműködés nincs a két szervezet között – állította Bertha Szilvia, a Jobbik országgyűlési képviselője a Magyar Televízió Ma reggel című műsorában csütörtökön.

Azonban mind őt, mind Dúrót cáfolják a Magyar Sziget Sajtóklubjában Toroczkai László által szombaton elmondottak. Arra a hallgatóságból érkezett kérdésre, hogy „aktuálisan hogy áll a stratégiai szövetség a Jobbik a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom és a Betyársereg között?”, Toroczkai kijelentette, „az idei Magyar Sziget is kitűnően mutatta, hogy a stratégiai szövetség jól működik. Hála Istennek, a szövetséggel minden rendben van.”

Toroczkai, aki a Jobbik önkormányzati képviselője, a Magyar Szigetet szervező Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom elnöke, valamit a Betyársereg tagja, azt mondta, Zagyva Gyula személyével történelmet írtak, mert ilyen képviselő még nem volt a magyar parlamentben. Ráadásul – hangsúlyozta Toroczkai – Zagyván keresztül maximálisan belelát a Jobbik működésébe, parlamenti munkájába.

Toroczkai szerint a Jobbik nem térte le arról az útról, amit meghirdetett, és amiért „mi, a nemzeti oldal odaszavaztuk őket.” „Vona Gabi egy tehetséges pártvezető”, Toroczkai csodálja, hogy „ezt tudja csinálni.”

Az együttműködéssel kapcsolatban konkrétumként említette Toroczkai, hogy az általa szerkesztett Magyar jelen című lap nyomdai tartozásait a Jobbik pártalapítványán keresztül fizették ki.
„A Jobbik egyik kötelessége, hogy azokat az anyagi forrásokat, melyek korábban nem léteztek, biztosítsa a „nemzeti oldal” – azaz szövetségesei – számára”- tette hozzá.

A gárdáról Toroczkai nem kívánt beszélni, azt azonban előadása végén ismét hangsúlyozta, hogy velük – vagyis a Betyársereggel és a HVIM-mel – kitűnően működik a Jobbik stratégiai szövetsége.

Pörzse Sándor jobbikos országgyűlési képviselő ugyanezen az eseményen többel között arról beszélt, hogy egy elnökségi döntés kapcsán a Jobbikból csak két személy – Morvai Krisztina és Gaudi-Nagy Tamás – áll ki teljes mellszélességgel Budaházy György mellett, azonban a Jobbik rengeteg segítséget nyújt a terrorizmus vádja miatt börtönben lévő férfi családjának.

Tegnap azt is megírtuk, hogy Toroczkai a Magyar Szigeten arról is beszélt, hogy agyonlőné Kalasnyikovval Gyurcsány Ferencet és Orbán Viktort. Mint a Magyar Nemzet mai számában olvasható, a Jobbik szóvivője, Dúró Dóra erre csupán annyit mondott, pártja a törvényes elszámoltatás híve.

Gyurcsány Ferenc ugyanakkor „ocsmány fasisztának” nevezi legfrissebb blogbejegyzésében azt a „jobbikos fiúcskát”, aki őt szívesen lelőné.

Az MSZP a Magyar Szigeten történtek miatt írásban fordult a belügyminiszterhez, ennek részleteiről itt olvashat.
forrás:atv.hu

Leave a Reply 386 megnézve, 1 alkalommal mai nap |