< Böngészés > Főoldal / Sport / Blog article: Kajak-kenu: három arany, két bronz a pénteki mérleg

| Mobile | RSS

Kajak-kenu: három arany, két bronz a pénteki mérleg

2011. augusztus 20. | hozzászólás | Sport

A magyar csapat három arany- és két bronzérmet, valamint tizenegy londoni kvótát gyűjtött a péntek délutáni döntők és középfutamok során a szegedi, olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokságon.


Az első aranyérmet a parádésan versenyző Csipes Tamara szerezte a kajak egyesek 1000 méteres versenyében, majd jött a szegediek kedvence, Vajda Attila, aki amellett, hogy nagyszerű győzelmet aratott C-1 1000 méteren, szerzett egy kvótát is Magyarországnak a jövő évi olimpiára.

A Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Kovács Katalin, Benedek Dalma összeállítású női kajaknégyes első helyével további négy ötkarikás indulási jogot gyűjtött, ráadásul címét is megvédte – az elmúlt két évben minden világbajnokságon elsők voltak. Kovács Katalin harmincadik világbajnoki címét szerezte.

A Medveczky Erika, Sarudi Alíz kajakpáros harmadik lett 1000 méteren, és ugyan a férfiak hasonló számában versenyző Dombi Rudolf, Kökény Roland kettősnek nem sikerült dobogóra állnia – a hatodik helyen végeztek –, de ezzel is kiharcoltak további két kvótát. A Sáfrán Mátyás, Sáfrán Mihály, Vasbányai Henrik és Németh Szabolcs alkotta kenunégyes Medveczkyékhez hasonlóan harmadikként ért célba.

A Kozmann György, Korisánszky Péter kenus duó utolsó, azaz kilencedik lett az 500 méteres fináléban, míg Dombvári Bence (K-1 1000 m) a B döntőben negyedikként zárva összesítésben a 13. helyen zárt.
forrás:mr1

Leave a Reply 349 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: