< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Ünneprontó volt Kövér László

| Mobile | RSS

Ünneprontó volt Kövér László

2011. augusztus 20. | hozzászólás | Közélet

Schmitt Pál köztársasági elnök szerint a katonáknak ma új feladatuk van: a honvédségnek kell hazaszeretetből új lelkületet adnia az országnak. Kövér László a fidelitas.hu-nak adott interjújában pedig azt fejtegette, hogy a Fidesznek most a tatárjárás utáni újjáépítés a feladata, mivel a Gyurcsány-féle “vad, úri tatárok” szétdúlták és módszeresen kifosztották az országot. Az augusztus 20-i ünnepségeken részt vett a kopt pápa, III. Senuda is. Összefoglaló.

Felavatták a tiszteket

Hatvanegy hallgató tette le a katonai esküt az augusztus 20-i tisztavatáson, a budapesti Hősök terén szombaton. Schmitt Pál köztársasági elnök az ünnepségen azt hangsúlyozta, hogy a katonáknak ma új feladatuk van, a honvédségnek kell hazaszeretetből új lelkületet adnia az országnak. Hende Csaba honvédelmi miniszter szavai szerint sokat végeztünk, de hatalmas munka vár még ránk a honvédség és az egész ország megújításában.

A katonai tiszteletadással rendezett ünnepségen részt vett Schmitt Pál köztársasági elnök (vörös szőnyegen, k), Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Kövér László, az Országgyűlés elnöke (j).

Az államfő megfogalmazása szerint a honvédségnek kell hazaszeretetből új lelkületet adnia az országnak. Ez az új lelkület azt jelenti, hogy a honvédelem ismét az lehet, amire született. A haza védelme ugyanis több mint hadászat és fegyver kérdése, a hazát “védeni kell minden olyan veszedelemtől, amely ártalmára van, amely pusztítja, porlasztja, gyengíti” – mondta Schmitt Pál.

A köztársasági elnök kiemelte, hogy a magyar nemzet mindig kellő számban és szellemben állított ki katonákat, küldött bátor vitézeket a hon védelmére.

Hende Csaba egyebek között azt hangsúlyozta, hogy “nem élünk könnyű időket, sem az ország, sem a honvédség (…), sokat végeztünk, de hatalmas munka vár még ránk”. A miniszter szerint a honvédség megújításában az előző két kormány által hátrahagyott anyagi és morális örökség ellenére hatalmas lépéseket tettek előre. Ma már kétezer önkéntes tartalékos katona van, felállították a koronaőrséget, a Ludovika Zászlóaljat és nemsokára megnyitja kapuit a közszolgálati egyetem, amely átjárást teremt a közszolgálati pálya különböző részei között – sorolta.

Hende Csaba kiemelte, hogy a katonák az elmúlt évben minden éles helyzetben megállták a helyüket: az árvízi védekezésben, a kolontári iszapkatasztrófában és a külföldi missziókban. Szólt arról is, hogy a rendkívül szűkös anyagi körülmények között előkésztik mindazon fejlesztéseket, amelyek a katonai képességek megőrzéséhez szükségesek, ehhez pedig elengedhetetlen a hazai hadiipar újjáélesztése.

Az avatáson hatvanegy hallgató tette le a katonai esküt, amelynek aláírt példányát átadták Schmidt Pál köztársasági elnöknek. Az eskü elmondása után a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemen végzett tisztek kardrántással és a “hazáért mindhalálig” felkiáltással fejezték be a ceremóniát. Az ünnepélyes esküt követően megkoszorúzták a Magyar Hősök Emlékkövét.

A végzett hallgatók esküt tesznek a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemen végzett tisztek avatásán, a Hősök terén.

Az ifjú tiszteket a Magyar Honvédség harci helikopterei, csapatszállító és vadászrepülőgépei a Hősök tere feletti kötelékrepüléssel köszöntötték.

Ismét támadott Kövér László

Nekünk most a tatárjárás utáni újjáépítés a feladatunk, mivel a Gyurcsány-féle “vad, úri tatárok” szétdúlták és módszeresen kifosztották az országot – nyilatkozta Szent István ünnepe alkalmából Kövér László házelnök a fidelitas.hu oldalon szombaton közzétett interjúban.

A törvényhozás tempóját nem mi diktáltuk, hanem a válságkezelés, az ország átalakításának immár elodázhatatlan kényszere – fogalmazott az Országgyűlés elnöke.

Nekünk a saját utunkat kell járni – szögezte le Kövér László, hozzátéve, hogy a nemzet ezeréves útra visszavezetése nehezebbnek tűnik mint egy éve.

A fideszes politikus szerint a nemzetpolitika akkor lesz sikeres, ha képes a határok feletti nemzetegyesítést véghezvinni, és elfogadtatni az utódállamok politikai elitjeivel, hogy nem egymás potenciális ellenségei, hanem bizonyos külső kihívásokhoz képest egymás potenciális szövetségesei vagyunk.

Részt vett az ünnepségen a kopt pápa is

Kiemelkedő jelentőségűnek nevezte a kelet-nyugati egyházi párbeszéd szempontjából III. Senuda magyarországi látogatását Semjén Zsolt, aki szombaton a Parlamentben folytatott megbeszélést a kopt keresztény egyházfővel.

Az egyházi diplomáciáért is felelős miniszterelnök-helyettes újságírók előtt azt mondta: sokkal nagyobb segítséget kellene nyújtani a nyugati keresztényeknek a keleti keresztények számára. Magyarország igyekszik megtenni e téren, amit lehet – fűzte hozzá Semjén Zsolt.

A Budapesten tartózkodó III. Senuda kopt egyházfő megbeszélést folytat Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettessel a Parlamentben.

III. Senuda a találkozó után, a vasárnap Budapesten felszentelendő első magyarországi kopt templomról azt mondta, hogy az nagyon jelentős lépés egyháza és annak kelet-európai jelenléte szempontjából. Úgy fogalmazott: ha szeretünk, és szeretetben élünk, akkor minden vallással együtt lehet működni.

Úgy tűnik, nagy volt az összhang közöttük.

Az egyházi vezető a Kopt Ortodox Egyház Pajzsa elismerést adott át Semjén Zsoltnak a keresztényi élet szolgálatában végzett tevékenységéért.

Elkészült a nemzet kenyere

Ma készül el a nemzet kenyere egy pécsváradi sütőüzemben, a lisztjéhez szükséges búza háromszáz hazai és határon túli magyar lakta helyről érkezett egy, a nemzeti összetartozást erősítő kezdeményezés keretében.

Ma készül el a nemzet kenyere egy pécsváradi sütőüzemben, a lisztjéhez szükséges búza háromszáz hazai és határon túli magyar lakta helyről érkezett egy, a nemzeti összetartozást erősítő kezdeményezés keretében.

A cipókat a helyszínen értékesítik, a bevételt jótékony célokra fordítják, öt tonna liszttel pedig a dévai Szent Ferenc Alapítványt segítik, a szervezet házaiban lakó gyerekeknek sütnek belőle kenyeret.

forrás:népszavaonline//MTI

Leave a Reply 305 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: