< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Tikkasztó hőség – narancsriasztás van érvényben 9 megyében

| Mobile | RSS

Tikkasztó hőség – narancsriasztás van érvényben 9 megyében

2011. augusztus 22. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém, Fejér, Zala, Somogy, Tolna és Baranya megyében 25 fok felett alakulhat a középhőmérséklet.

A várható hőség miatt kilenc megyére narancssárga figyelmeztetést adott ki hétfőre az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az előrejelzések szerint Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém, Fejér, Zala, Somogy, Tolna és Baranya megyében tartósan 25 fok felett alakulhat a napi középhőmérséklet, ami a hét közepétől már az ország túlnyomó részén 27 fok fölött lesz.
hőség

A met.hu előrejelzése szerint nagyrészt derült, száraz idő várható, csak késő délutántól az északkeleti határvidékre sodródhat be egy-egy zápor, zivatar. A Kisalföld környékén megélénkül a déli szél, másutt többnyire gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás. Zivatar környékén viharos széllökés is előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 29, 34 között várható. Késő estére 20, 25 fok közé hűl a levegő.

Távolabbi kilátások:

Túlnyomóan derült, napos idő várható, az időnként megnövekvő gomolyfelhőzetből legfeljebb északkeleten fordulhat elő néhol zápor, esetleg zivatar.

Jelentős mennyiségű csapadék (legalább 5 mm) az ország területén nem várható. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet a kezdetben 15, 20, majd 18, 23 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet eleinte 31, 36, később 33, 38 fok között valószínű.

Orvosmeteorológiai jelentés:

A meleg miatt fejfájás jelentkezhet. Nagyon erős az UV B sugárzás. Megjött a várva-várt strandidő, de a veszélyeket se feledjük!
forrás:hiradó

Leave a Reply 342 megnézve, 1 alkalommal mai nap |