< Böngészés > Főoldal / Nav / Blog article: SAJTÓKÖZLEMÉNY

| Mobile | RSS

SAJTÓKÖZLEMÉNY

2011. augusztus 25. | 9 hozzászólás | Nav

2011. augusztus 24-én a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) és a Magyar Dohányipari Szövetség (MDSZ) tagvállalatai, (BAT Pécsi Dohánygyár Kft., Imperial Tobacco Magyarország Kft., JTI Hungary Zrt., Continental Dohányipari Zrt.) valamint a Philip Morris Magyarország Kft. bilaterális együttműködési megállapodásokat kötött, melyet a NAV részéről Arnold Mihály vám- és pénzügyőri szakmai elnökhelyettes és az említett dohányipari cégek vezető képviselői írtak alá.

Az együttműködés célja, hogy a NAV hatékonyan tudjon fellépni a dohánygyártmányok hamisításának, illetve Magyarországra történő csempészetének megakadályozása érdekében. Ennek megfelelően a felek olyan információcsere-gyakorlatot alakítanak ki, amely a jogsértések elkövetésének lehetőségét a minimumra csökkentik, ugyanakkor lehetővé teszi a piaci változásokra történő gyorsabb reagálást, és elősegíti a jövedéki és az ehhez kapcsolódó egyéb adóbevételek beszedésének biztosítását.

Az együttműködés több területen biztosít a megállapodás aláírói között kapcsolódási pontokat. Ilyenek különösen az egyes dohánygyártmányok szállításával kapcsolatos adatok megosztása, a lefoglalt termékek eredetiségének megállapítására vonatkozó információk rendelkezésre bocsátása, illetve az egyes jogsértések hatékonyabb felderítését elősegítő képzések szervezése.

A megkötött együttműködési megállapodások hozzájárulnak ahhoz, hogy a bevételek biztosítása mellett 2017. december 31-ig Magyarország maradéktalanul eleget tehessen az Európai Unió által meghatározott adószint-előírásnak.

Nemzeti Adó- és Vámhivatal

Sajtó és Kommunikációs Főosztály

Leave a Reply 228 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: