< Böngészés > Főoldal / Nav / Blog article: KÖZLEMÉNY Teafűként küldte a drogot

| Mobile | RSS

KÖZLEMÉNY Teafűként küldte a drogot

2011. augusztus 26. | hozzászólás | Nav

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei több mint 30 kg marihuánát foglaltak le egy román rendszámú busz utasánál.

A NAV munkatársai az ártándi határátkelőhelyen ellenőriztek egy román rendszámú menetrend szerinti autóbuszt, amely Olaszországba tartott. A pénzügyőrök átvizsgálták a buszt, illetve az utasok poggyászait. Az utastérben találtak három utazótáskát, amelyekben ömlesztve, alufóliával letakarva zöld színű növénydarabok (gyökér nélküli szár, levélrészek és magok) voltak. A táskákat senki nem vallotta magáénak, ám az egyikből előkerült egy pénztárca, amelyben egy román női névvel ellátott papírt találtak a pénzügyőrök. Az adott nevű személy az autóbuszon tartózkodott és kezdetben tagadta, de később elismerte a táskák tulajdonjogát.

A táskákban talált növénydarabok jellegzetes szagot árasztottak, a kábítószer-kereső kutya, illetve a kábítószer-teszt is megerősítette a marihuána jelenlétét.

A három csomagban lévő kábítószergyanús anyag bruttó tömege 30,5 kilogramm volt, melynek értéke több mint 30 millió forint.

A táskák tulajdonosa elmondása szerint a csomagokat Romániában egy fiatalembertől vette át azzal, hogy azokat Rómába vigye, ahol egy másik férfinak kellett volna átadnia egy étteremben. Állítása szerint az átadó azt mondta, hogy az Olaszországban tartózkodó testvére beteg, és neki küldi a táskában található növényt, ami teaként megfőzve jó a betegségére.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei a kábítószergyanús szállítmányt lefoglalták, az ügyet pedig átadták az illetékes rendőrkapitányságnak, akik a szállítást végző román nőt őrizetbe vették.

Suller György Attila őrnagy

vám- és jövedéki szóvivő

Nemzeti Adó- és Vámhivatal

Sajtó- és Kommunikációs Főosztály

(+36-30/9-644-827)

Leave a Reply 245 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: