< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Az év botránya: súlyos titok derült ki a 9/11-es merényletről //The scandal of the year: serious mystery plot turned out to 9/11-es

| Mobile | RSS

Az év botránya: súlyos titok derült ki a 9/11-es merényletről //The scandal of the year: serious mystery plot turned out to 9/11-es

A magasrangú terrorelhárító elárulta, hogy imformátorként próbálták használni a későbbi terroristákat.

A Fehér Ház terrorelhárítási csoportjának egykori vezetője kiszivárgott hírek szerint arról beszélt egy adásba még nem került interjúban, hogy a CIA a szeptember 11-i gépeltérítők közül két szaúdi születésű férfit korábban megpróbált beszervezni informátornak.

Várhatóan nagy vihart kavar majd az Egyesült Államokban az az interjú, amely a szeptember 11-i terrortámadások tizedik évfordulója alkalmából kerül az amerikai közszolgálati rádió adásába, és amelyből megdöbbentő részletek szivárogtak ki – mondta a 180 percben Járai Judit, a Kossuth Rádió korábbi washingtoni tudósítója.
WTC 9/11

Richard Clarke, a Fehér Ház terrorelhárítási csoportjának egykori vezetője a kiszivárgott interjúrészletek szerint arról beszél, hogy a CIA a későbbi gépeltérítők közül két szaúdi születésű férfit megpróbált beszervezni informátornak. A CIA tudta, hogy a két férfi kapcsolatban áll az al-Kaidával, figyelték a tevékenységüket, de a beszervezést a két férfi nem vállalta, és a CIA ezek után hagyta, hogy ez a két ember ott éljen az USA-ban, és ezt az információt nem osztották meg sem az FBI sem a Fehér Ház illetékeseivel. Valószínűleg azért mert alkalmatlansággal vádolták volna meg a őket – tette hozzá Járai Judit. A CIA akkori vezetője ezt az információt cáfolta.

Az interjúban az is elhangzik, hogy ha a CIA másként viselkedett volna, akkor el lehetett volna kerülni a merényleteket – mesélte Járai Judit. A volt washingtoni tudósító szerint a tíz évvel ezelőtti szeptember 11-i terrortámadást, az amerikai hírszerzés, hanyagsága és nemtörődömsége okozta.

Az interjú a terrortámadások évfordulója hetében kerülhet adásba.
forrás:hiradó

The scandal of the year: serious mystery plot turned out to 9/11-es

A senior counterterrorism said that he tried to use imformátorként for future terrorists.

The White House counter-terrorism group, the former head of news leaked out that it has not been talked about a broadcast interview that the CIA on September 11 gépeltérítők, two Saudi-born man had tried to recruit informant.

Expected world by storm and in the United States in the interview that the Sept. 11 terrorist attacks on the tenth anniversary of the U.S. public radio add, and from which astonishing details leaked out – said the 180-minute Járai Judith, Radio Kossuth former Washington correspondent.
WTC 9 / 11

Richard Clarke, the White House counter-terrorism group, the former head of the leaked details of that interview, he talks about the CIA gépeltérítők later, two men tried to recruit Saudi-born informant. The CIA knew that two men linked to al-Qaeda, watching their activities, but the recruitment of the two men did not undertake, and the CIA, then let these two people live there in the U.S., and this information is not shared with either the FBI or the White House authorities. Probably because it is unsuitable for the accused would have them – Járai said Judith. The former head of CIA denied this information.

In the interview, also said that if the CIA would have behaved differently, it could have been avoided in the attacks – Járai said Judith. A former Washington correspondent for ten years ago, according to the September 11 terrorist attacks, U.S. intelligence, is caused by the negligence and ignorance.

The interview of the week anniversary of the terrorist attacks could be aired.
Source: news

Leave a Reply 284 megnézve, 1 alkalommal mai nap |