< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Viharos széllel és jégesővel jön az ősz

| Mobile | RSS

Viharos széllel és jégesővel jön az ősz

2011. szeptember 5. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Jön az ősz

Csaknem tíz fokot esik vissza a hőmérséklet a héten. Sorozatos hidegfrontok hozzák meg az őszt, viharos széllel, jégesővel, heves zivatarokkal, de a hétvégére már ismét napos – igaz valamivel hűvösebb – időt jósolnak.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint hétfő estig főleg keleten még több órára kisüt a nap, de nyugat felől egyre többfelé megnövekszik a felhőzet. Eleinte főleg a Dunántúlon lehet helyenként, majd másutt is egyre többfelé várható záporeső, zivatar. Elszórtan heves zivatar is kialakul felhőszakadás és jégeső kíséretében. A délutáni, esti óráktól északnyugatira fordul, megerősödik, többfelé viharossá fokozódik a szél. Zivatarok környékén is számítani kell viharos széllökésekre. A csúcshőmérséklet 27 és 34, a késő esti hőmérséklet általában 21 és 26 fok között, északnyugaton 20 fok alatt valószínű.

A met.hu figyelmeztető előrejelzése szerint heves zivatartevékenység (90 km/h feletti szél és nagy méretű jég) kockázata a déli órákban a Kisalföldön, majd délután a Dunántúl keleti felén, illetve Bács-Kiskun és Pest megyében, este, késő este az Alföld délkeleti, keleti részén kiemeltebb. 40-50 mm csapadék nagyobb valószínűséggel késő este a délkeleti, Tiszántúli zivatarokat kísérheti. Késő délutántól előbb a Kisalföldön, majd éjfélig a Dunántúlon és az Alföld nyugati részén viharossá (70 km/h körüli legerősebb lökések) fokozódik az északnyugati szél.

A koponyeg.hu szerint kedden nyugat felől csökken, felszakadozik a felhőzet, ám keleten még estig kialakulhat zápor, zivatar. Jelentősen visszaesik a hőmérséklet, 19 és 25 fok közötti értékek lehetnek délután. Viharos lesz a szél. Szerdán átmenetileg kevesebb, csütörtökön újra több felhő lesz felettünk – köszönhetően egy újabb hidegfrontnak, mely érezhetően már őszi időjárást okoz: erősen felhős lesz az ég, és szórványosan valószínű eső, zápor, miközben erős lesz az ÉNy-i szél. 20 fok körül alakulhat mindössze a csúcshőmérséklet. A hétvége kellemes, napos, kora őszi időt ígér.

Nyugodt időjárást jósol a hétvégére már a metnet.hu is: a maximum hőmérsékletek szerdán 23-28, csütörtökön 18-23, pénteken 19-24, szombaton 20-25, vasárnap pedig 21-26 fok között alakulnak.
forrás:stop.hu

Leave a Reply 369 megnézve, 1 alkalommal mai nap |