< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Ítéletet hirdethetnek kedden Stohl András perében

| Mobile | RSS

Ítéletet hirdethetnek kedden Stohl András perében

2011. szeptember 6. | 99 hozzászólás | Életképek/bulvár

A március végén 2 év 4 hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélt színész ittas állapotban okozott balesetet 2010 májusában. A karambolban négyen megsérültek, egyvalaki súlyosan, a baleset után Stohl András elhagyta a helyszínt.

Folytatódik az ittasan súlyos közúti balesetet okozó Stohl András elleni büntetőper másodfokú tárgyalása kedden a Pest Megyei Bíróságon. A színész-műsorvezetőt korábban, első fokon két év négy hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélték.

Stohl András 2010. május 8-án hajnalban, a Budapestről Fót felé vezető úton gépkocsijával áttért a szemközti sávba, és ott összeütközött két, szabályosan közlekedő autóval. A balesetben négyen sérültek meg, egyikük súlyosan. A baleset után a színész elhagyta a helyszínt, ezért a rendőrök még aznap az otthonából előállították.

Az ügyészség súlyos testi sértést okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntettével vádolta meg Stohlt, ezt később az orvosszakértői véleményre alapozva maradandó fogyatékosságot okozó egészségkárosodás minősítésre változtatták. A színész a baleset előtt az alkohol mellett kokaint is fogyasztott, de ez nem volt a vád tárgya, mert Stohl András vállalta az úgynevezett elterelést, vagyis azt, hogy megelőző, kezelő jellegű foglalkozásokon vesz részt.

A Budakörnyéki Bíróság a színészt 2011. március 31-én hozott elsőfokú ítéletében két év négy hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte, mellékbüntetésként 5 évre eltiltotta a járművezetéstől, 3 évre pedig a közügyek gyakorlásától.

A védelem fellebbezése után a másodfokú tárgyalás június 21-én kezdődött a Pest Megyei Bíróságon. A védő több indítványt terjesztett elő, illetve a vádlott egészségi állapotára vonatkozó és elmeorvosi véleményeket nyújtott be. Ezek megvizsgálása érdekében a bírói tanács szünetet rendelt el, majd a tárgyalást szeptember 6-ára napolta el. Erre a tárgyalásra a bíróság az Igazságügyi Orvosszakértői Intézettől újabb szakértői véleményeket szerez be.
forrás:origo

Leave a Reply 1678 megnézve, 1 alkalommal mai nap |