< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Ketchup, mustár: összekente az alkotmányt Dániel Péter

| Mobile | RSS

Ketchup, mustár: összekente az alkotmányt Dániel Péter

2011. szeptember 6. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Dániel Péter ügyvéd az V. kerület után a III. kerületi önkormányzatnál is összekente paradicsomszósszal és mustárral a kihelyezett alkotmányt – közölte Bús Balázs (Fidesz) polgármester kedden az MTI-vel.
“Meggyőződésem, hogy az elhúzódó dackorszak és az ebből fakadó cselekmények kivizsgálása nem a rendőrség, hanem az egészségügy feladatkörébe tartozik. Ugyanakkor meglep az a megengedő hozzáállás, mely csupán legyint az ügyvédi szakmát ilyen súlyosan lejárató, immár sorozatosnak mondható botrányos viselkedésre” – fogalmazott közleményében a polgármester.

A mandiner.hu Dániel Péter egyik korábbi, hasonló akciójáról tájékoztatva pénteken arra emlékeztetett: a regionális kormányhivatalok augusztus 31-én kötelezték arra az önkormányzatokat, hogy biztosítsanak díszhelyet az új alaptörvénynek a hivatalokban. Külön asztalon, üveglap alatt kell kiállítani azt. Emellett egy külön alkalmazottat is kell melléjük biztosítani, hogy aki szeretne, saját példányt kérhessen az alaptörvényből. Elsőként a belváros-lipótvárosi önkormányzat közölte, hogy teljesítette a feladatot.

Dániel Péter kapott is az alkalmon, és még aznap felkereste a belváros-lipótvárosi hivatalt, hogy egy flakon ketchuppal fejezze ki a véleményét. A végrehajtást megkönnyítette, hogy az alaptörvényt nem fedte üveglap. Tettéről akkor több fotót is közzétett a Facebookon. A ketchup mellett rövid levelet írt a miniszterelnöknek címezve. “Tiltakozom ez ellen a gyalázatos és jogsértő pártalkotmány ellen” – idézte a mandiner.hu az akkor bemutatott levél tartalmát.

Dániel Péter ügyvéd már tavaly nyáron is felhívta magára a figyelmet, amikor összekente egy kaszinótojással a nemzeti együttműködésről szóló politikai nyilatkozat egyik példányát, melyet a Vám és Pénzügyőrség Közép-magyarországi Regionális Nyomozó Hivatalában függesztettek ki. Az ügyvéd ellen a Vám és Pénzügyőrség akkor feljelentést tett, de a bíróság megszüntette a garázdaság miatt ellene indult szabálysértési eljárást. A bíróság szerint az ügyvéd tette belefért a véleménynyilvánítás szabadságába. A II-III. kerületi bíróság ítélete szerint az eljárás költségét pedig az államnak kellett viselnie – írta akkor az index.hu.
forrás:168 óra

Leave a Reply 336 megnézve, 1 alkalommal mai nap |