< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Nem asszisztál kiadatásához Gyurcsány

| Mobile | RSS

Nem asszisztál kiadatásához Gyurcsány

2011. szeptember 6. | hozzászólás | Közélet

“Nincs sok megbeszélni valóm Önökkel. Így aztán meghívását köszönöm, de azzal élni nem kívánok” – ezekkel a szavakkal zárta Rubovszky Györgynek, a mentelmi bizottság KDNP-s elnökének írt, Facebook-on is közzétett levelét Gyurcsány Ferenc. A volt miniszterelnök tehát nem vesz részt a kiadatásáról tárgyaló testület mai, zárt ülésén.

A bizottság hónapokon keresztül megalapozatlannak találta Polt Péter legfőbb ügyész kérelmét, amelyben hivatali visszaélés miatt kérte a volt kormányfő mentelmi jogának felfüggesztését. A testület ezért több iratot kért, mire Polt “kemény hangú, kioktató levélben” visszautasította a bizottság igényét, de a bizottság még kitartott “eredeti követelése mellett” – idézte fel a történteket Gyurcsány. Aztán idén július elején, amikor a hat korábban bekért iratcsomagból egyet megkaptak, “pálfordulás” történt. Ugyanis a megküldött iratok a volt kormányfő szerint tételesen cáfolják az ügyészség állításait, de a bizottság érthetetlen módon mégis tárgyalja kiadatását. “Nehéz nem arra gondolni, hogy vagy tavasszal játszottak előre kifundált színjátékot, vagy mostanra Önöknek – és sajnálattal teszem ide, Önnek személyesen is – elfogyott az emberi, szakmai, politikai ereje, hogy kitartsanak eredeti álláspontjuk mellett” – írta a volt miniszterelnök, hozzátéve: “Bármi is az igazság, ez a hátraarc nem egyszerűen érthetetlen, de egyenesen szégyenteljes”.

Mint korábban Gyurcsány lapunkkal közölte, Polt szerint az róható a terhére, hogy 2008 májusában a suko­rói kaszinóberuházást tervező befektetőkkel folytatott parlamenti megbeszélésen támogatta a projektet, és ezzel, hivatali hatáskörét túllépve, lényegében döntést hozott. Ezt azonban a Fejér Megyei Bíróságon folyó polgári perben több tanú is cáfolta, mivel a találkozón “semmilyen döntés nem született”. “Senki nem állítja, hogy a találkozót követően akár egyetlen alkalommal tájékoztatást kértem volna az ügyről, vagy bármilyen módon sürgettem volna a döntést, vagy bárkit kértem volna annak támogatására. Nincs egyetlen tanú sem, aki azt mondaná, hogy szóbeli összefoglalómat döntésként értelmezte volna” – írta Gyurcsány, hozzátéve, teljes nyugalommal áll vádlói elé.

forrás:népszavainline//B.L.N. / Népszava

Leave a Reply 250 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: