< Böngészés > Főoldal / Sport / Blog article: Moldovai győzelemmel tartotta életben Eb-álmait a fociválogatott

| Mobile | RSS

Moldovai győzelemmel tartotta életben Eb-álmait a fociválogatott

2011. szeptember 7. | hozzászólás | Sport

A magyar labdarúgó-válogatott Európa-bajnoki selejtezőn idegenben 2-0-ra legyőzte Moldáviát, így továbbra is van esélye, hogy a második helyen végezzen az E csoportban. Az eltiltásából visszatért Vanczák Vilmos már a hetedik percben megszerezte a vezetést a magyar csapatnak, majd a hajrában Rudolf Gergely állította be a végeredményt.
Forrás: AFP

Labdarúgó Európa-bajnoki selejtező, E csoport, 9. forduló:
Moldova – Magyarország 0-2 (0-1)
Kisinyov, Zimbru-stadion, 11 ezer néző
v.: Bebek (horvát)
Moldova: Gaiduchevici – Armas, Golovatenco, Boret, Epureanu, Savinov – Cebotaru, Zmeu (Bugaev, a szünetben), Suvorov – Alexejev (Tigirlas), Cheptine (Doros, 61.)
Magyarország: Király – Varga, Juhász, Korcsmár (Laczkó, 69.), Vanczák – Koman, Elek, Pintér (Sándor Gy., 64.), Hajnal – Rudolf, Szabics (Vadócz, 82.)
gól: Vanczák (7.), Rudolf (83.)
sárga lap: Alexejev (42.), ill. Laczkó (74.), Juhász (78.)

Telt ház (11 ezer néző) várta a csapatokat a Zimbru-stadionban, plusz egy traszparens: “3-0, egy felejthetetlen eredmény” – írták ki a hazai szurkolók utalva arra, hogy 2007-ben ennyire győzte le Moldávia a magyar válogatottat, szintén Eb-selejtezőn.

A svédek ellen remekül teljesített a felforgatott védelem, de eltiltása után Juhász Roland és Vanczák Vilmos is visszatért, Lipták Zoltán pedig sérülés miatt el sem utazott a csapattal.

Lipták sérülése megkönnyítette annyiban Egervári Sándor szövetségi kapitány dolgát, hogy a svédek elleni mérkőzést eltiltás miatt kihagyó Juhászt visszatehette a védelem közepére, a pénteken kiválóan futballozó Korcsmárt pedig egyszerűen nem hagyhatta ki, így Vanczák végül Laczkó helyén kezdett.

Nagy tempót diktált a mérkőzés elején a magyar csapat, bár az első igazi nagy lehetőséget Suvorov hagyta ki, a hetedik percben Vanczák két méterről nem hibázott (0-1).

Amíg elöl a két visszatérő hozta össze a gólt, addig a védelem tengelyében mintha zavar mutatkozott volna, Egervári a kispad mellől jelezte is, hogy jobban kellene figyelni. A 20. percben Boret, majd Cheptine is lövő helyzetbe került, csak rajtuk és Királyon múlt, hogy nem született meg az egyenlítő gól.

A félidő végén még Elek húzta meg a középpályát, de mire a kapuhoz ért, elfogyott az erő.

Forrás: MTI/EPA/Dimitru Doru

A második félidő elején Rudolf ugyan megzörgette a hálót, de a játékvezető tévesen lest ítélt, és érvénytelenítette a találatot. Hiába birtokolta többet a labdát a hazai csapat, képtelen volt megújulni, nem tudták veszélyeztetni Király kapuját. A félidő közepén előbb Pintér, majd Korcsmár is megsérült, és bár harmadik cserének Szabics helyére Vadócz érkezett, nem az eredménytartására törekedett a válogatott: a 82. percben Varga centerezésére Rudolf érkezett tökéletesen (0-2).

A hazai szurkolók nehezen viselték a vereséget: a játékrész derekán egy pályára repülő pirotechnikai eszköz miatt a bíró félbeszakította a meccset, miközben a hazai drukkerek “Gyűlölünk titeket” feliratot feszítettek ki. Néhány perccel a vége előtt pedig egy szurkoló pályára rohant, de őt hamar leszerelték a biztonsági emberek.

Az utolsó tíz percben ugyan még néhány helyzetet kihagytak a moldávok, de a magyar válogatott végül hozta a kötelezőt, így életben tartotta reményét a második hely megszerzésére, továbbá a harmadiknál már nem végezhet rosszabb helyen a csoportban.

A csoport másik két keddi mérkőzése:
Finnország – Hollandia 0-2
San Marino – Svédország 0-5
A csoport állása:

1. Hollandia 8 8 0 0 34-5 24
2. Svédország 8 6 0 2 26-8 18
3. Magyarország 9 6 0 3 22-14 18
4. Finnország 8 3 0 5 15-13 9
5. Moldova 8 2 0 6 8-15 6
6. San Marino 9 0 0 7 0-49 0
forrás:origo

Leave a Reply 267 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: