< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Milliókat utazgatott el Tarlós

| Mobile | RSS

Milliókat utazgatott el Tarlós

2011. szeptember 9. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Budapest-Nagyvilág – A fél világot bejárata Tarlós István azóta, hogy tavaly ősszel Budapest főpolgármesterévé választották – tudta meg a

Tarlós még a messzi Kínába, Mongóliába és az Egyesült Államokba is eljutott, a Közel-Keleten Izraelt látogatta meg, Nyugat-Európában pedig többek között a híres filmfesztivál városában, a francia Cannes-ben is tiszteletét tette.

56 napot, vagyis csaknem két hónapot töltött külföldi utazással Budapest vezetője az elmúlt tíz hónapban, ami azt jelenti, hogy Tarlós minden hatodik napon valahol külföldön volt.

A külföldi utak összesen 12 millió forintba kerültek.

A Főpolgármesteri Hivatal által lapunknak összeállított táblázatból kiderül, hogy Tarlós átlagosan kéthetente hagyja el az országot, és többnyire 3-5 napot tölt távol. Legtovább, 6 napig az amerikai Fort Worth városban tartózkodott, ahol a helyi polgármesterrel ápolta a testvérvárosi kapcsolatokat.

Térképünk azt mutatja, merre is járt a főpolgármester a beiktatása óta

Mongóliában, Izraelben és Grúziában ötnapos utazáson vett részt, szintén a helyi főpolgármesterekkel találkozott. Izraelbe még egyszer eljutott, de akkor már csak 4 napra. Ugyanennyi jutott zsúfolt időbeosztásából Franciaországra, Törökországra is. Háromnapos program volt Berlin, Szófia, Varsó, Zágráb és a szerbiai Újvidék (Novi Sad). Tarlós mindössze két nap alatt megjárta Kínát, ahol a pekingi főpolgármesterrel találkozott, és ennyi időre volt szüksége a belgrádi és ljubljanai tevékenységére is. Bécsben és Pozsonyban pedig csak egynapos villámlátogatást tett.

A főpolgármestert rendszerint kommunikációs igazgatója, a főpolgármesteri iroda vezetője, különféle osztályvezetők és valamelyik közgyűlési képviselő kísérte el. Gyakran vele tartott egy külügyi tanácsadó, aki vélhetően tolmácsként segítette Tarlós diplomáciai munkáját, mivel a főpolgármester az idegen nyelvek közül a latint beszéli.

Demszky 7,4 millióért repült

Demszky Gábor is sokat röpködött főpolgármesterként. 2009-ben 24 alkalommal utazott, többek között Indonéziába, Belgiumba, Olaszországba, Szlovákiába, Romániába, Franciaországba, Szerbiába, Izraelbe, Ausztriába, Csehországba, Kínába, Ecuadorba és Németországba. Csak Demszky útiköltsége 7,4 millió forint volt, ebből az indonéz kirándulás 1,4 millióba, a kétnapos francia túra 515, a kínai út 390 ezer forintba került. A fővárosi önkormányzat mindösszesen 62 millió forintot költött külföldi hivatalos utakra. Azért ilyen sokat, mert akkoriban egész bizottságok is elmentek nem egy alkalommal akár egyhetes tanulmányútra is.

Néhány kérdésekre, mint például hogy milyen szállodákban szállt meg a főpolgármester, kapott-e napidíjat, és miért hasznos mindez a budapestieknek, nem kaptunk választ. Azt sem tudhattuk meg, hogy melyik volt a legemlékezetesebb Tarlós István számára a programjai közül.

forrás:blikk.hu//V. J. Z.

Leave a Reply 282 megnézve, 1 alkalommal mai nap |