< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Nyomkodógép: ez maradt a Fideszből // Trace-tale Maschine: es blieb die Fideszből

| Mobile | RSS

Nyomkodógép: ez maradt a Fideszből // Trace-tale Maschine: es blieb die Fideszből

Elemzők: a kormánytagoknak az a dolguk, hogy az „igent” nyomják – Mivel parlamentáris országban élünk egy kormánypárti frakciónak az a dolga, hogy megszavazza a kormány előterjesztését – véli a szakember.
Politikai elemzők a Duna TV Közbeszéd műsorában fejtették ki cvéleményüket a Fidesz-KDNP kihelyezett frakcióüléséről.

A Nézőpont Intézet politológusa, Szomszéd Orsolya szerint a döntések már korábban körvonalazódtak, felsőbb szinteken születtek meg, de a kihelyezett ülésen nagyon fontos az a hangulat, amelyben a végleges döntéseket meghozzák.

A közvélemény-kutatások azt mutatják, hogy a Fidesznek még mindig fölényes a politikai megítélése és a párton belül is nagy a támogatottsága a miniszterelnöknek. Továbbá a Fidesz a pártfegyelméről, pártegységéről igazán híres, így a komoly döntéseknek nagy egyetértéssel vágnak neki – mondta a szakértő.

Mivel parlamentáris országban élünk egy kormánypárti frakciónak az a dolga, hogy megszavazza a kormány előterjesztését. Lehet szépíteni a dolgot, de az a dolga a kormánytagoknak, hogy mindig az „igent” nyomja – nyilatkozta Szentpéteri Nagy Richárd, a Méltányosság Politikaelemző Központ politológusa.

Gazdaságpolitikát viszont nem lehet a frakcióban létrehozni, ezért az teljesen normális, hogy azt nem ott teszik meg. A kihelyezett ülésen olyan dolgokról kell, hogy szó essen, mint a választójogi- és az önkormányzati törvény. Mindkét esetben arról van szó, hogy minden egyes frakciótag tudja, hogy a saját jövője is múlik a kérdéseken – tette hozzá Szentpéteri Nagy Richárd.

A Fidesz fölényét úgy használja ki, hogy az emberek tudják, nincs más kormányzó alternatíva, így a miniszterelnök erőt kell, hogy mutasson „sajátjai” előtt is. A választók a kormány megszorító intézkedéseit valószínűleg nem támogatja olyan nagy mértékben, azonban semmilyen más megoldást sem látnak – egészítette ki véleményét Szomszéd Orsolya.

A Méltányosság Politikaelemző Központ politológusa szerint az ellenzéki pártok még mindig csak keresik a helyüket, ami még jó pár hónapig így fog menni. Ráadásul a gazdasági válság intézkedései nem rontottak a kormánypárt megítélésén az emberek körében. Itt valami nagy botránynak kéne kitörnie, hogy nagyot essen a népszerűség – mondta.

A kormány megítélését az dönti majd el, hogy a teljesítmény hogyan fest a ciklus végén. Tehát egy év eltelte után most kell hozzáfogni a döntések meghozatalához, hogy azok be is érjenek. A választóknak ráadásul időt kell hagyni, hogy a lépéseket mérlegeljék – jelentette ki a Nézőpont Intézet politológusa.

Szentpéteri Nagy Richárd szerint a kormányzás nem is nagyon indult meg, mert a gazdaságpolitikai elképzelések még mindig csiszolódnak. A kormányzás helyett a kormány olyasfajta kétharmados törvényekhez nyúl, amelyek nem feltétlenül a kormányzáshoz tartoznak. Az ország, a rendszer átalakítása folyik éppen. Kérdés, van-e erre szükség – mondta a politikus a Közbeszédben.
forrás:168 óra

Fordító

Analysten: Regierung Mitglieder der Dinge, die mit “Ja” gedrückt wird – Da wir in einem Land ist eine parlamentarische Fraktion der herrschenden Partei hat die Aufgabe, für die Regierung die Präsentation stimmen zu leben – sagt der Experte.
Politische Analysten auf Duna TV-Show in den öffentlichen Diskurs erklärt cvéleményüket Fidesz-Fraktion Treffen KDNP geschrieben.

Der Viewpoint Institut Politikwissenschaftler, nach einer Nachbarin Ursula Entscheidungen wurden bereits beschrieben, waren höher, aber die Remote-Sitzung ist sehr wichtig, die Atmosphäre, in der die endgültigen Entscheidungen getroffen werden.

Meinungsumfragen zeigen, dass Fidesz ist immer noch die dominierende politische Meinung innerhalb der Partei und auch breite Unterstützung für den Ministerpräsidenten. Neben der Fidesz pártfegyelméről, die Einheit der Partei wirklich berühmt, so die große Entscheidung, schnitt ihm ein breiter Konsens – so der Experte.

Da wir in einem Land leben, ist eine parlamentarische Fraktion der herrschenden Partei hat die Aufgabe, für die Regierung stimmen zu unterbreiten. Sie können die Dinge zu verschönern, sondern die Aufgabe der Mitglieder der Regierung, immer “ja”, dann – Szentpéteri sagte Richard Nagy, ein Politikwissenschaftler Eigenkapital Policy Analysis Center.

Wirtschaftspolitik ist nicht auf einen Bruchteil zu schaffen, so ist es normal, dass es nicht machen es dort. Die Remote-Sitzung über Dinge, die buchstäblich als das Wahlgesetz und Gemeinderecht fallen. In beiden Fällen geht es darum, dass jedes Gruppenmitglied weiß, dass ihre Zukunft hängt auch von der Fragen – zugegeben Szentpéteri Richard Nagy.

Einführung Verwendung solcher Überlegenheit, dass die Leute wissen, es gibt keine andere Alternative ist Gouverneur und Macht des Ministerpräsidenten müssen zeigen, dass “eigen” vor. Die Wähler der Regierung Sparmaßnahmen dürften zu einem großen Teil zu unterstützen, aber sehe keine andere Lösung – hinzugefügt hat seine Stellungnahme Nachbar Ursula.

Ein Politologe durch Eigenkapital Policy Centre, sind die Oppositionsparteien noch auf der Suche nach ihrem Platz, sogar ein paar Monaten wird es gehen. Darüber hinaus haben sich die Maßnahmen der Wirtschaftskrise verringert nicht die Verdienste der regierenden Partei unter den Menschen. Sie ausbrechen sollte einige große Skandal, dass große Tropfen in der Popularität – sagte er.

Die Wahrnehmung der Regierung wird entscheiden, wie eine Aufführung am Ende des Zyklus zu malen. Jetzt haben wir also ein Jahr nach Beginn der Entscheidungen, die sie erreichen können. Darüber hinaus sollten die Wähler Zeit, um die Maßnahmen zu erwägen gegeben – sagte der Viewpoint Institut Politikwissenschaftler.

Szentpéteri Richard Nagy, die Regierung nicht wirklich begonnen, weil die Wirtschaft noch csiszolódnak ist politischer Ideen. Die Art des Regierens als zwei Drittel der Regierung zu erweitern Gesetze, die nicht unbedingt auf die Lenkung gehören. Das Land ist derzeit die Umstrukturierung des Systems. Die Frage ist, ob dies erforderlich ist – sie den öffentlichen Diskurs sagte.
Quelle: 168 Stunden

Leave a Reply 351 megnézve, 1 alkalommal mai nap |