< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Jogellenesek a közmédiás kirúgások – a munkáltatót nem is érdekli?

| Mobile | RSS

Jogellenesek a közmédiás kirúgások – a munkáltatót nem is érdekli?

2011. szeptember 10. | hozzászólás | Közélet

Elmarasztalta a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alapot a Fővárosi Munkaügyi Bíróság a nyári csoportos létszámleépítések miatt. Az Alap ugyanis nem nyújtott be semmilyen ellenkeresetet a szakszervezettel szemben, amely pert indított ellene. Tizenöt napot kaptak a pótlásra, különben az ítélet jogerős lesz.

Első fokon elmarasztalta az MTVA-t a csoportos leépítésekért a Fővárosi Munkaügyi Bíróság péntek délelőtt. Az közmédiumok dolgozói és eszközei felett diszponáló Alapot a Televíziósok és Filmkészítők Független Szakszervezet perelte be.

Nagy Navarro Balázs, a TFSZ alelnöke a STOP-nak elmondta, hogy ugyan még nem született elsőfokú döntés, a bíróság mégis elmarasztalta az MTVA-t. Az elmarasztalás oka, hogy az Alap nem nyújtott be semmiféle ellenkérelmet a TFSZ ellen, ráadásul a bíróságon sem jelent meg.

Az MTVA-nak nyolc napja volt az ellenkérelem benyújtására, de legrosszabb esetben még az első tárgyalási napon is benyújthatták volna azt.

A TFSZ, az MTVA-val ellentétben leadta a perhez szükséges dokumentumokat. Mivel így az Alap nem tudta érdemben cáfolni a szakszervezet állításait, 15 napot kaptak, hogy jogorvoslattal, úgynevezett ellentmondással éljenek. Ha ezt nem teszik meg, az elsőfokú döntés jogerőre emelkedik.
forrás:stop

Leave a Reply 330 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: