< Böngészés > Főoldal / Nav / Blog article: SAJTÓKÖZLEMÉNY Plasztikázott bevételek

| Mobile | RSS

SAJTÓKÖZLEMÉNY Plasztikázott bevételek

2011. szeptember 10. | hozzászólás | Nav

– próbavásárlással buktatta le a NAV az adócsaló plasztikai sebészt –

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Közép-magyarországi Regionális Adó Főigazgatósága eljárást indított egy zsebre dolgozó plasztikai sebész ellen, akit a napokban egy gondosan előkészített ellenőrzés keretében, próbavásárlás során sikerült tetten érni. Az adóhatóság kifejezetten a luxusszolgáltatást nyújtók körében több hasonló jellegű vizsgálatra készül.

Az ellenőrzés előkészítése során a NAV egyik munkatársa egy szépészeti beavatkozásra jelentkezett be egy neves plasztikai sebészhez, aki a tervezett műtét napján 900 ezer forintot vett át a szépülni vágyó adóellenőr hölgytől, ám erről számlát nem adott. A revizorok a tettenérést követően felfedték kilétüket, majd – a betegjogok védelmének szem előtt tartása mellett – anonimizált adatgyűjtést végeztek a magánklinikát működtető cégnél annak érdekben, hogy az orvos tényleges betegforgalma és bevétele megállapítható legyen. Az eddigi adatok szerint a vizsgált plasztikai sebész az elmúlt 20 hónapban közel száz műtétet végzett. Az orvos tudatos jogsértő magatartására utal az a körülmény, hogy a rendelőjében nem is tartott számlatömböt.

Az adóhivatal azonnali átfogó ellenőrzést rendelt el a sebész vállalkozásánál, mely kiterjed a bevallások utólagos vizsgálatára is. Az adócsalás mértékének megállapítására az ellenőrzési eljárás keretében kerül sor.

A Közép-magyarországi Regionális Adó Főigazgatóság kiemelt célja, hogy egyre többször jelenjen meg a fővárosban és Pest megyében a szolgáltató szektor azon ágazataiban is, ahol korábban nem voltak mindennaposak a revizorok felbukkanásai. Így a jövőben nemcsak a plasztikai sebészetek, a magánorvosi, fogorvosi praxisok, de a különböző luxusszolgáltatásokat nyújtók is számíthatnak hasonló és ismétlődő ellenőrzésekre.

Nemzeti Adó- és Vámhivatal

Közép-magyarországi Regionális Adó Főigazgatósága

Németh Gabriella

szakmai tanácsadó, szóvivő

30/627-6768

Leave a Reply 300 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: