< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: A születés időpontja meghatározhatja a szakmát

| Mobile | RSS

A születés időpontja meghatározhatja a szakmát

2011. szeptember 12. | hozzászólás | Életképek/bulvár

A születés időpontja meghatározhatja a szakmát, amit az ember később választ majd, állítja egy új tanulmány.

A kutatók azt is felfedték, hogy a születési időpont mindenre hatással van, az intelligenciától kezdve az élet hosszáig.

Egy decemberi gyerekből nagyobb valószínűséggel válik fogorvos, a januáriakból viszont behajtó. A februári születésűek a művészvilág tagjai lesznek, a márciusiak viszont pilóták. Április és május szülöttei rendkívüli változatosságot mutatnak a szakma szempontjából, a nyári babák valószínűleg nem lesznek jól kereső futbalisták, orvosok, fogorvosok.

A kutatók 19 különböző hivatás képviselőinek születési hónapját jegyezték fel a legutóbbi népszámlálás adatai alapján. Bár ezeket a trendeket nehéz megmagyarázni, a születési hónap és az egészségügyi problémák közti összefüggésnek van tudományos alapja.

A tavasz gyermekei hajlamosabbak a skizofréniára, az Alzheimer-kórra, az asztmára és az autizmusra. Általában nem is annyira okosak, mint az év más szakaszaiban világot látott társaik.

A szakértők szerint az eltérések jó része a terhesség alatti napfény mennyiségével áll kapcsolatban. A napfény serkenti a test D-vitamin termelését, melynek hiánya az első hónapokban egy életre rányomhatja a bélyegét a fejlődésre. Russel Foster, az Oxford Egyetem idegtudósának elmondása szerint a hatás kicsiny ugyan, „de nagyon világosan látható”.

„Nem az asztrológiát éltetem, de hatással van ránk az évszakok váltakozása. Abszurdnak tűnik, hogy a születés hónapja befolyásolja az életkilátásokat, de bizonyos szempontból meghatározza az élet hosszát, a testmagasságot, az iskolai teljesítményt, a testtömeg-indexet, a bioritmust és a később kialakuló betegségeket.”
forrás:napidoktor

Leave a Reply 260 megnézve, 1 alkalommal mai nap |