< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Hende: csapatpszichológusokkal is erősít a honvédség

| Mobile | RSS

Hende: csapatpszichológusokkal is erősít a honvédség

2011. szeptember 15. | hozzászólás | Közélet

Mintegy 3 ezer fővel nőhet a hadsereg létszáma. A többi közt két tucat csapatpszichológust vesznek fel.

25 500-ról 29 700-ra növekedhet a hadsereg létszáma, ha a parlament elfogadja az erről szóló módosítást. A létszámbővítést a honvédség megnövekedett feladatai indokolják, hiszen már a Honvédkórház állománya is a hadrendbe tartozik.

Békeidőben nem kell a teljes létszámot állandó katonából feltölteni, de az állománytáblának, a helynek rendelkezésre kell állnia – jelentette ki Hende Csaba honvédelmi miniszter a Magyar Televízió Ma reggel című műsorában. Leszögezte: kompletté kell tenni a hadrendet.

A honvédelmi tárca vezetője beszélt arról is, hogy fejlesztik a honvédség humán stratégiáját, ennek keretében 24 csapatpszichológust vesznek igénybe. Ez rendkívül indokolt, tekintettel arra, hogy a honvédség viszonylag kis létszámához képest igen nagy arányban vesz részt külföldön válságkezelésben – érvelt Hende Csaba.

A tárcavezető kiemelte: egyidejűleg átlagosan nagyjából ezer katona szolgál összesen a világ 12 pontján. Rendkívül sok pszichológiai probléma keletkezik a tartós távollétekből – hívta fel a figyelmet.
forrás:hirad

Leave a Reply 312 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: