< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Csapata demonstrál ügyészségi meghallgatásakor Tüntetés lesz Gyurcsány mellett

| Mobile | RSS

Csapata demonstrál ügyészségi meghallgatásakor Tüntetés lesz Gyurcsány mellett

2011. szeptember 24. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Csapata demonstrál ügyészségi meghallgatásakor
Tüntetés lesz Gyurcsány mellett

Az MSZP-s platform közölte: a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció Platform tüntetést jelentett be a rendőrségen a volt miniszterelnök ügyészségi meghallgatásának időpontjára, a Központi Nyomozó Főügyészség elé.

Gyurcsány Ferenc csütörtökön azt közölte, hogy október 3-án délután egy órakor vesz részt az ügyészségi meghallgatáson.

A szocialista politikus kihallgatását hivatali visszaélés gyanúja miatt kezdeményezte az ügyészség a sukorói kaszinóberuházással összefüggésben. A hatóság szerint ugyanis Gyurcsány túllépte hatáskörét, amikor meghatározta az értékesítés módját, azaz a telekcserét. A volt kormányfő azt állította, semmi sem támasztja alá az ügyészség gyanúját, és koncepciósnak minősítette az ellene indult eljárást.

Gyurcsány Ferenc mentelmi jogát múlt hétfőn függesztette fel az Országgyűlés.

A volt kormányfő a Magyar Demokratikus Charta szerda esti rendezvényén bejelentette: arra szólítja fel az ügyészséget, hogy gyanúsítotti kihallgatásán készüljön kép- és hangfelvétel, amelyből másolatot kér. Emellett – várhatóan a jövő héten – honlapot indít, és ott a meggyanúsításával kapcsolatos összes dokumentumot közzéteszi.
forrás:ma.hu

Leave a Reply 523 megnézve, 1 alkalommal mai nap |