< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Pintérnek be kell segíteni Gergényi és Bene megfogásában

| Mobile | RSS

Pintérnek be kell segíteni Gergényi és Bene megfogásában

2011. szeptember 24. | hozzászólás | Életképek/bulvár

A Fidesz-kormány biztos pontjának tekintik a pártban a belügyi poszton Pintér Sándort. Az egykori főrendőr politikai feladata lesz, hogy támogassa az egykori kollégák, Gergényi Péter és Bene László elleni vizsgálatot, amely a 2006-os rendőri túlkapásokban játszott parancsnoki felelősségüket lesz hivatott kideríteni. Pintérnek nemrég még közös cége volt Gergényivel, de az utazási iroda decemberben fizetésképtelenné vált.

Már most, ellenzékben kísérletezik a Fidesz azzal, hogy hivatalos igazságszolgáltatási keretek közé terelje az előző két ciklus politikai „bűneiről” folyó vitát. A pártvezetés nemrég a 2006-ban visszatartott valós államháztartási adatok miatt próbálkozott Veres János volt pénzügyminiszter és Gyurcsány Ferenc volt kormányfő feljelentésével. A párt számára azonban a legfőbb cél, hogy az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülését követő hatósági erőszak felelőseit megkeressék.

2007 májusa. Gergényi Vasprefektus Péter kirúgott budapesti főkapitány búcsúfellépése a Zsarupalotában.

A Fideszben közmegegyezés alakult ki arról, hogy a választási győzelem után mindenképp el kell indítania a büntetőjogi számonkéréseket. Arról azonban nincs megállapodás, hogy ez a folyamat milyen széles kört érintsen. Egyes bulvárlapok már „halállisták” létezésével riogatták a szocialistákat, az viszont tény, hogy a pártban elméleti dolgozatok is születtek a büntethetőség alkotmányos lehetőségeiről.

Az Index információi szerint konszenzus legfőképp a 2006-os időszak rendőri vezetőinek ügyében alakult ki. Az utcai tiltakozó demonstrációk elleni kemény fellépés során rengetegen megsérültek, sőt a párt 2006. október 23-i nagygyűlésének résztvevői is utcai harcokba keveredtek a pesti belvárosban.

A rendőrséget akkoriban Bene László országos és Gergényi Péter budapesti főkapitányok irányították.

Úgy tudjuk, hogy a belügyminiszteri poszt várományosa, Pintér Sándor számára elvárásként fogalmazták meg, hogy alapos kivizsgálást várnak a két főrendőr ügyében. Pintér esetében ez azért érdekes, mert a közös szakmai múltjuk mellett köztudottan baráti szálak kötötték össze Gergényi Péterrel. Bizalmi kapcsolatuk egy közös cégben is megnyilvánult: Gergényi visszavonulása után kisebbségi tulajdonosa lett az Admiral Tours nevű utazási irodának, amelyet Pintér és egykori rendőrségi munkatársa, Valenta László közös vállalkozása irányított. A céges kapcsolat csak a közelmúltban szűnt meg, amikor az iroda csődbe ment.
benelaszlo
2007. júniusa. Bene László leváltott országos rendőrfőkapitány azon az ünnepi állománygyűlésen, ahol beiktatják utódját Bencze Józsefet

Gergényi és Bene a Zsanett-ügy idején távozott a rendőrségtől. A volt fővárosi kapitány 2007-ben a milliárdos Leisztinger Tamástól kapott állásajánlatot, 2008 augusztusától pedig az Athlon Pénzügyi Zrt. biztonsági főnöke és vezérigazgató-helyettese lett. Az Athlon azonban az utazási céghez hasonlóan tavaly tönkrement.

Bene László rendőri karrierje végeztével a Magyar Nemzeti Bankhoz igazolt, ahol biztonsági főnöki állást kapott.
forrás:index

Leave a Reply 304 megnézve, 2 alkalommal mai nap |