< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: A társadalom elfordult a saját életének meghatározásától Jaj lesz Orbánéknak – Három óriási tüntetés készül

| Mobile | RSS

A társadalom elfordult a saját életének meghatározásától Jaj lesz Orbánéknak – Három óriási tüntetés készül

2011. szeptember 25. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Cselekvésre van szükség, mert a társadalom láthatóan elfordult a saját életének meghatározásától – mondta Székely Tamás, a vegyipari szakszervezet elnöke. Szeptember 30-án, a Nagy Imre szobornál az Egymillióan a Demokráciáért Egyesület szervezésében társadalmi kerekasztal beszélgetés lesz. Zászlóbontást terveznek.
A társadalom láthatóan elfordul a politikától, a munkahelyeken egyre nagyobb a feszültség. A civil és a szakszervezeti szféra egyre erősödik – mondta Székely Tamás, a VDSZ elnöke a Klubrádió Reggeli Gyors című műsorában. A következő egy hónapban három nagyobb megmozdulás is lesz Budapesten, ahol elégedetlenségüknek adnak hangot a magyarok. Az elsőre jövő hét pénteken a Nagy Imre szobornál kerül sor.

forrás: vdsz.hu
Szeptember 30-án, délután öt és fél hét között, a Nagy Imre szobornál az Egymillióan a Demokráciáért Egyesület szervezésében társadalmi kerekasztal beszélgetés lesz független gondolkodók és civil szervezetek részvételével. Egy olyan zászlóbontás lesz, amelyből a szervezők országos mozgalmat szeretnének teremteni – mondta Székely.

„Az emberek nem látják, hogy negyven év munka után, hogyan alakul a nyugdíjuk, jövőre hogyan alakul a bérük, a szakszervezetek féltik azokat a kollektív szerződéseket, amelyek a munkavállalókat védték. Elég komoly a feszültség, és ebben a szakszervezeteknek, illetve a civilszervezeteknek egyre nagyobb a felelőssége, mert a kormányzat ezt láthatóan megpróbálja magától elhárítani” – sorolta Székely Tamás.

A civilszervezetek egyre inkább látják, hogy össze kell fogni, és ez lehetőséget ad arra, hogy a szakszervezetek is feladatot vállaljanak ebben – mondta a Vegyipari Dolgozók Szakszervezetének elnöke. Székely Tamás hangsúlyozta, cselekvésre van szükség, a társadalom ugyanis elfordult saját életének meghatározásától.

„Nézzük meg, mi folyik Esztergomban közel egy éve. A polgármester-asszony mögé állt egy csomó civil szervezet és a mai napig nem tudják a többségi akaratot – a lakosság akaratát – érvényesíteni. cselekvésre van szükség, mert a társadalom láthatóan elfordult a saját életének meghatározásától” – fogalmazott.

Október elsején a Kossuth téren tüntetnek a szakszervezetek és a civilek a munkavállalói jogokért. Október 23-ára pedig az Egymillióan a Sajtószabadságért hirdetett tüntetést, amelyre mindazokat várják, akik a Fidesz rendszerével szemben fel akarnak lépni.
forrás::168 óra

Leave a Reply 310 megnézve, 1 alkalommal mai nap |