< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Az Erste-vezér beszólt a magyar kormánynak

| Mobile | RSS

Az Erste-vezér beszólt a magyar kormánynak

Az Erste-vezér beszólt a magyar kormánynak

Markáns véleményt fogalmazott meg a magyar kormányzati intézkedésekkel kapcsolatban lapunknak adott nyilatkozatában Andreas Treichl. Az Erste Bank vezére azt mondta: nem hagyják, hogy elűzze őket az országnak károkat okozó gazdaságpolitika, kitartanak ügyfeleik mellett.

Magyarország jelentős része piacunknak. Bankunkat kétszáz évvel ezelőtt alapították, és ügyfeleinkkel együtt már számos gazdasági válságot átvészeltünk – nyilatkozta a Napi Gazdaság Online-nak adott ekluzív nyilatkozatában az Erste Group elnök-vezérigazgatója.

Andreas Treichl hangsúlyozta, az Erste Bank stratégiája hosszabb távú és független a rossz politikai döntésektől. “Nem hagyjuk, hogy elűzzön bennünket egy olyan ellenséges gazdaságpolitika, amely Magyarországnak súlyos károkat okoz.” – minősítette a kormányzat lépéseit az osztrák bankszakember. Treichl ugyanakkor fontosnak tartotta hangsúlyozni, hogy az Erste Bank továbbra is partnerként áll magyarországi ügyfelei mellett, nem vonul ki Magyarországról és megvédi betétesei érdekét.

A realitásokkal ugyanakkor számolni kell – már csak azért is, mert az Erste Bank tőzsdei vállalkozás. Mivel Magyarország már nem szavatolja a befektetések jogbiztonságát, a befektetők elfordulnak Magyarországtól. Treichl szerint e lépések nyomán a régiós befektetések rövid távon inkább Csehországba, Romániába vagy Szlovákiába vándorolnak. Az Erste az üzleti fejlesztésekre szánt forrásokat a fentiek miatt nem Magyarországon fekteti majd be – monta Andreas Treichl. Az Erste Group elnök-vezérigazgatója egy korábbi nyilatkozatában ugyanakkor hangsúlyozta: a szilárd tőkemegfeleléshez, likviditáshoz szükséges tőkét mindig biztosítani fogják a magyar Erstének − bár a társaság erre még nem szorult rá.

forrás:napi gazdaság

Leave a Reply 337 megnézve, 1 alkalommal mai nap |