< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Meghívó: Amerikai álom a hódmezővásárhelyi iskolában

| Mobile | RSS

Meghívó: Amerikai álom a hódmezővásárhelyi iskolában

2011. szeptember 28. | hozzászólás | Közélet

Az Amerikai Nagykövetség, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium és a Németh László Gimnázium egy napra elhozza az Amerikát Hódmezővásárhelyre. Az Amerika Nap keretében 2011. szeptember 29-én a vásárhelyi diákok a vadnyugattól az űrkutatásig, a szlengtől az amerikai álomig megismerhetnek mindent, ami amerikai. Az eseményt 11 órakor Lázár János polgármester nyitja meg, előadást tart Brad Hurst sajtóattasé, valamint Litkei Nelly, a Fullbright képviselője.

2011. tavaszán diákok kezdeményezésére indult el a Németh László Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda az Amerikai Nagykövetség és a Nemzeti Erőforrás Minisztérium közös pályázatán, amelynek célja, hogy egy Amerika Nap keretében a diákok és a pedagógusok megismerjék a budapesti Amerikai Nagykövetség munkáját, tájékoztatást kapjanak az amerikai továbbtanulási lehetőségekről, bővítsék az Amerikai Egyesült Államokkal kapcsolatos ismereteiket, és megtudják: mit is jelent ma az amerikai álom.

A pályázat – amelyet az önkormányzat és több helyi cég is támogatott – végül 200 versenytárs közül került a legjobb négy közé, ezzel elnyerte a nagykövetség és a minisztérium támogatását.

2011. szeptember 29-én az Amerika Nap keretében a hódmezővásárhelyi diákok betekintést nyerhetnek az amerikai-magyar katonai kapcsolatokba, a NASA központ munkájába, de megismerhedhetnek az őslakos indiánok életével, a nemzeti parkokkal, a hurrikánokkal és a vadnyugattal is. A programban az intézmény mintegy 1200 diákja mellett a városi és környékbeli iskolák is meghívást kaptak, így várhatóan közel 1500-an vesznek részt az eseményen.

A nagykövetség és az American Corner szervezésében izgalmas előadásokon mutatják majd be a diplomaták életét, az amerikai ösztöndíj-lehetőségeket és az amerikai szlenget. A Global Volunteers egy önkéntese beszámolót tart az amerikai irokézek életéről, szokásairól. Az érdeklődőket rendkívül sokszínű programok várják, az előadások mellett a diákok vezethetnek repülőgép szimulátort, de akár traktort is, részt vehetnek egy vadnyugati város hétköznapjaiban, és természetesen baseballozhatnak is. A rendezvény fő támogatója a Pioneer Hi-Bred Zrt is képviselteti magát egy pavilonnal, ahol az érdeklődőknek a cég történetéről és a termékeikről tartanak multimédiás bemutatót.

Az eseményt 11 órakor Lázár János polgármester nyitja meg, előadást tart Brad Hurst sajtóattasé, az ösztöndíj-lehetőségeket Litkei Nelly, a Fullbright képviselője ismerteti.

Esemény: Amerika Nap

Idő: 2011. szeptember 29., csütörtök

Megnyitó: 11 óra

Helyszín: Németh László Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda. (Hódmezővásárhely, Ormos Ede utca 18.)

Tisztelettel:

Göbl Vilmos

Hódmezővásárhely

Megyei Jogú Város

Polgármesteri Hivatal

06/62 530 148

06/30 249 9042

Leave a Reply 397 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: