< Böngészés > Főoldal / Nav / Blog article: SAJTÓKÖZLEMÉNY Családi fotókkal és naptejjel próbálták álcázni az amfetamint

| Mobile | RSS

SAJTÓKÖZLEMÉNY Családi fotókkal és naptejjel próbálták álcázni az amfetamint

2011. október 1. | hozzászólás | Nav

A NAV Észak-budapesti Vám- és Pénzügyőri Igazgatóság Postaforgalmi Szolgálatteljesítési helyén egy Kanadából érkező csomagban családi fényképek mellett 114 darab fehér tablettát is találtak a pénzügyőrök. Az áruvizsgálatra kiválasztott csomagra a feladó csak annyit írt, hogy az fényképeket tartalmaz, a küldemény felbontása után azonban ismeretlen eredetű 63 gramm súlyú fehér tabletták kerültek elő. A helyszínen elvégzett gyorsteszt szerint a tabletták mindegyike amfetamin. A pénzügyőrök a postai küldeményt lefoglalták és visszaélés kábítószerrel bűncselekmény gyanúja miatt feljelentést tettek.

Ebben az évben már 35 alkalommal – átlagosan hetente egyszer – találtak kábítószert a postaforgalomban, összesen 26 kg mennyiségben, melyből 4 kg kokain, 300 gramm heroin és kb. 22 kg különböző party-drogok alapanyaga. Az összesen lefoglalt kábítószer piaci értéke meghaladja a 100 millió forintot.

De nem csak postaforgalomban, hanem közúton is próbálkoznak a csempészek. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Vám- és Pénzügyőri Igazgatóságának beregsurányi Határkirendeltségén szolgálatot teljesítő vámosok is kábítószert találtak. A határátkelőn ugyanis belépésre jelentkezett egy magyar férfi, aki egy német rendszámú gépkocsit vezetett. A vámvizsgálat során a kábítószer kereső kutya jelezte, hogy a férfi egyik bőröndjében lévő 200 ml-es NIVEA SUN feliratú műanyag doboz kábítószert tartalmaz. A flakonban lévő 200 gramm kábítószergyanús anyagról a helyszínen végzett teszt megállapította, hogy amfetamint tartalmaz. A pénzügyőrök a gyanús anyagot lefoglalták és visszaélés kábítószerrel bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt feljelentést tettek.

Suller György Attila őrnagy
vám- és jövedéki szóvivő
Nemzeti Adó- és Vámhivatal
Sajtó- és Kommunikációs Főosztály
(+36-30/9-644-827)

Leave a Reply 286 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: