< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Sajtótájékoztató Közel 40 százalékkal emeli termelési volumenét Imerys Magyarország Tűzállóanyaggyártó Kft. Munkahelyteremtés és fejlesztés városi segítséggel

| Mobile | RSS

Sajtótájékoztató Közel 40 százalékkal emeli termelési volumenét Imerys Magyarország Tűzállóanyaggyártó Kft. Munkahelyteremtés és fejlesztés városi segítséggel

2011. október 11. | hozzászólás | Közélet

Közel 40 százalékkal emeli termelési volumenét és 25 fővel bővíti munkavállalói számát a hódmezővásárhelyi Imerys Magyarország Tűzállóanyaggyártó Kft., köszönhetően az önkormányzat 78, 67 millió forintos támogatásának. A cég új gyártási folyamatot vezet be, amivel a selejtszint csökken, valamint könnyebbé válik a fizikai munka a dolgozók számára. A részleteket Hegedűs Levente ügyvezető igazgató és Lázár János polgármester 2011. október 12-én 9 órakor sajtótájékoztató keretében ismerteti.

Közel 40 százalékkal emeli termelési volumenét az Imerys Magyarország Tűzállóanyaggyártó Kft. Hódmezővásárhely egyik legmeghatározóbb gazdasági társasága új gyártási technológiát vezet be: az alapvetően “kézi”öntési folyamat átalakítása “gépi”öntésre az átvett termékek selejtszintjét 7,78%-ról 4,92%-ra csökkenti. Az anyag-, és energiamegtakarításon túl az új gyártási folyamat során könnyebbé válik a fizikai munka is. A cég jelenleg 178 fős munkavállalói létszámát 25 fővel bővíti, de a fejlesztések kedvező hatása átgyűrűzik a céggel kapcsolatban álló vállakozásokra is. Az Imerys Magyarország Tűzállóanyaggyártó Kft. fejlesztése Hódmezővásárhely Megyei Jogó Város Önkormányzatának támogatásával valósul meg. A helyi vállalkozások munkahelyteremtő és megőrző támogatásán keresztül a város összesen 78, 67 millió forintos, szabad felhasználású, vissza nem térítendő támogatást adott a gazdasági társaságnak.

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata 2007-ben hívta életre a helyi vállalkozások munkahelyteremtő támogatását, amely később kiegészült a munkahelyek megtartásának támogatásával is. A rendelet értelmében a város 500 ezer forintos, szabad felhasználású, vissza nem térítendő támogatást biztosít a helyi vállalkozásoknak minden új munkavállaló, 8 órás alkalmazása után, amennyiben a támogatott cég vállalja, hogy a megemelt statisztikai létszámot 3 évig fenntartja, valamint székhelyét 5 évig nem helyezi át a városból. Az önkormányzat a részidős foglalkoztatást is támogatja, a támogatási összeg a foglalkoztatási idő arányában kerül meghatározásra. Hódmezővásárhely a munkahelyteremtő és megőrző támogatás keretében eddig összesen 171 vállalkozást támogatott összesen 437.536.595,- Ft támogatási összeggel, segítve ezzel összesen 1.153,1 (álláshely) hódmezővásárhelyi munkahely megteremtését, illetve megtartását.

Az Imerys Magyarország Tűzállóanyaggyártó Kft. fejlesztéséről és Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város önkormányzatának munkahelyteremtő támogatásáról Hegedűs Levente ügyvezető igazgató és Lázár János polgármester 2011. október 12-én 9 órakor sajtótájékoztató keretében számol be.

Helyszín: Fekete Sas Kávézó különterme (6800 Hódmezővásárhely, Kossuth tér 3.).

Tisztelettel:

Göbl Vilmos

Sajtóreferens

Hódmezővásárhely

Megyei Jogú Város

Polgármesteri Hivatal

06/62 530 148

06/30 249 9042

Leave a Reply 378 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: