< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Mesterházy: ne térdig vérben gázolva menjen Gyurcsány

| Mobile | RSS

Mesterházy: ne térdig vérben gázolva menjen Gyurcsány

2011. október 11. | hozzászólás | Közélet

Az MSZP elnöke szerint ha a volt kormányfő vezette Demokratikus Koalíció Platform már döntött az MSZP-ből történő távozásról, ezt meg kell tennie.

Mesterházy Attila szerint Gyurcsány Ferencék már eldöntötték, hogy elhagyják a szocialista pártot. “Ha menni akarnak, menjenek” – mondta az MSZP elnöke a HVG. hu-nak adott interjúban, megjegyezve: abban érdekelt, hogy békés legyen az elválás.

Mesterházy szerint ha a volt kormányfő vezette Demokratikus Koalíció Platform már döntött a távozásról, ezt meg kell tennie, “mert minden egyes hét veszteség, nyűglődés mindkét fél számára”. “Én egyben vagyok érdekelt: legyen békés az elválás. Ne térdig vérben gázolva menjenek, ne egymást gyalázva történjen meg a távozás, mert az Orbán-rendszerrel szembeni küzdelemben számítanunk kell egymásra” – jelentette ki.

A hírportálon kedden közölt interjúban azt is mondta: ha Gyurcsányék “nem tudnak az MSZP-vel tovább együtt menni”, akkor meg kell nézni, ki mekkora támogatást tud gyűjteni külön-külön.

A pártelnök hangsúlyozta, hogy az MSZP-n belüli konfliktusok elhúzódása a kormánypártok érdeke, szerinte “Orbán Viktor forgatókönyve: figyelmet elterelni, megosztani, befelé fordítani a szocialista pártot”. A kérdésre, hogy ha kilép, a tagság mekkora hányada távozna Gyurcsány Ferenccel együtt, az MSZP elnök-frakcióvezetője nem bocsátkozott jóslásba, de érzékeltette: a szocialista párt tagjának lenni sokaknak “érzelmi kötődés” is.

Arra a felvetésre, hogy a párt idősebb politikusai közül többen elégedetlenek elnöki tevékenységével, Mesterházy Attila úgy felelt: nem foglalkozik “szivárogtatásokkal”, és “mindenki más is jobban tenné, ha arra koncentrálna, ő mit tehet az MSZP-ért, nem pedig csak zsűrizne és intrikálna”. Szerinte a szocialista pártnak még nem volt olyan elnöke, akit ne próbáltak volna valakik fúrni egy idő után, de teljesítményéről a jövő évi tisztújító kongresszus mond majd véleményt, és ott mindenki más is megmérettetheti magát.

forrás:fn.hu

Leave a Reply 274 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: