< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Lehűlés: fagy után viharos szél érkezik

| Mobile | RSS

Lehűlés: fagy után viharos szél érkezik

2011. október 17. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Fagyos reggelek jönnek

Fagyos reggelekre ébredhetünk egészen szerdáig, de napsütéses nappalokra számíthatunk. A csütörtökön érkező ciklon hatására viszont csapadék és viharos szél érkezik, majd lehűlés várható.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfő estig túlnyomóan derült, napos, száraz idő várható, legfeljebb néha lehet helyenként kevés fátyolfelhő. Gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás. A hőmérséklet kora délután általában 11, 12 fok körül, késő este többnyire -1, +4 fok között valószínű.

A koponyeg.hu szerint kedden is napos, száraz idő várható. A déli szél megélénkülhet. Kissé melegedhet a levegő. Szerdán eleinte fátyolfelhős lesz az ég, majd napközben tovább vastagszik a felhőtakaró, és nyugaton estefelé már eső, zápor is kialakulhat. A déli szél többfelé megerősödik. 15 fok körül alakulhat a csúcshőmérséklet.

Csütörtökön egy sekély ciklon hatására erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és sokfelé valószínű eső, záporeső. Néhol kiadós mennyiségű csapadék hullhat. Az északnyugati szél viharossá fokozódik. Lehűlés kezdődik. Pénteken eleinte marad a borongós idő, főleg keleten további csapadékkal. Napközben aztán csökken a felhőzet. A légmozgás erős marad. A hétvégén reggelente gyengén fagyos, napközben hűvös, változóan felhős időre van kilátás – olvasható a koponyeg.hu-n.

Hasonló időt jósol a következő napokra a metnet.hu is: szerdán a hőmérséklet csúcsértéke egyre többfelé éri el a 15 fokot, a déli országrészben pedig megközelítheti a 20 fokot is. Szerdáról csütörtökre virradó éjszaka eléri hazánkat egy sekély mediterrán ciklon, melynek hatására többfelé valószínű eső, záporeső, egy-egy zivatar sem kizárt. Jelentős mennyiségű csapadékra a Dunántúl déli és nyugati területein van kilátás. A jelenlegi számítások szerint csütörtökön a keleti országrész még a ciklon előoldalán fog elhelyezkedni, így ott még akár 20 fok is lehet, miközben a Dunántúlon már 10 fok alá hűl a levegő, és megerősödik az északnyugati szél. Péntektől lassanként kisüt a nap, de a ciklon mögött újabb lehűlés várható, ismét csupán 10 fok körüli maximumértékekkel.

A metnet.hu előrejelzése szerint a hőmérsékletek szerda reggel -2 és +5, délután 12-19, csütörtök reggel 4-11, délután 8-20, péntek reggel 2-9, délután 9-14, szombat -2 és+3, délután 9-12, vasárnap reggel -2 és +5, délután 10-15 fok körül alakulnak.
forrás:stop.hu

Leave a Reply 387 megnézve, 1 alkalommal mai nap |