< Böngészés > Főoldal / Nav / Blog article: SAJTÓKÖZLEMÉNY “Chipsadó” – közeleg a bevallási határidő

| Mobile | RSS

SAJTÓKÖZLEMÉNY “Chipsadó” – közeleg a bevallási határidő

2011. október 18. | hozzászólás | Nav

Október 20. – a népegészségügyi termékadóról szóló törvény által meghatározott adófizetési kötelezettség bevallási határideje a havi, illetve a negyedéves áfa-bevallók részére.

Az adókötelezettség üdítőitalra, energiaitalra, előrecsomagolt cukrozott készítményre, sós snackre, ételízesítőre vonatkozik, amennyiben azok előrecsomagolt terméknek minősülnek, a jogszabályban meghatározott vámtarifaszámok alá besorolhatók, illetve az ott leírt feltételeknek megfelelnek, továbbá első belföldi teljesítési helyű értékesítésük megvalósul.

A szeptember 1-jén hatályba lépett népegészségügyi termékadóról szóló törvény a Nemzeti Adó- és Vámhivatal vámszervét jelölte ki a termékadóval kapcsolatos feladatok végrehajtására, úm. a bevallások feldolgozására, az adófizetési kötelezettség, illetve egyéb, a jogszabály által meghatározott kötelezettségek betartatására, ellenőrzésére.

Első alkalommal a havi, illetve negyedéves áfa-bevallásra kötelezetteknek kell eleget tenni bevallási kötelezettségüknek október 20-ig. A bevallást – általános esetben -elektronikus úton kell megtenni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal vámszerve felé. A nyomtatvány és a hozzá tartozó kitöltési útmutató a www.nav.gov.hu oldalon található meg.

Nemzeti Adó- és Vámhivatal
Sajtó- és Kommunikációs Főosztály
(+36-30/9-644-827)

Leave a Reply 257 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: