< Böngészés > Főoldal / Sport / Blog article: BL: Nápolyban maradt veretlen a Bayern, elgázolta a Lyont a Real, Rooney jól büntetőzött

| Mobile | RSS

BL: Nápolyban maradt veretlen a Bayern, elgázolta a Lyont a Real, Rooney jól büntetőzött

2011. október 19. | hozzászólás | Sport

BL: Nápolyban maradt veretlen a Bayern, elgázolta a Lyont a Real, Rooney jól büntetőzött

A labdarúgó Bajnokok Ligája A csoportjában veretlen maradt a Bayern és a Napoli együttese is, miután 1-1-re végeztek egymással Olaszországban. A Manchester City – Agüero 93. percben szerzett góljával – verte a Villarrealt. A B csoportban az Inter kiharcolta a szűk sikert a Lille vendégeként, a C-ben bázeli sikerével élre állt a Benfica, míg a Manchester United Rooney két büntetőjével győzött a Galati otthonában. A D csoportban a Real Madrid nem kegyelmezett a Lyonnak, az Ajax pedig Zágrábban diadalmaskodott.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 3. forduló, A csoport:
Napoli (olasz) – Bayern München (német) 1-1 (1-1)
Nápoly
v.: Benquerenca (portugál)
Napoli: De Sanctis – Aronica, P. Cannavaro, Campagnaro – Zuniga, Inler (Santana, 90.), Gargano, Maggio – Hamsík (Mascara, 92.), Lavezzi – Cavani (Dzsemali, 81.)
Bayern: Neuer – Boateng, Van Buyten, Badstuber, Lahm – Timoscsuk, Schweinsteiger – T. Müller, Kroos, Ribéry (Alaba, 90.) – Gomez (Luíz Gustavo, 94.)
gól: Badstuber (öngól, 39.), illetve Kroos (2.)

Az A csoportban két veretlen csapat lépett pályára 60 ezer néző előtt, a hazaiaktól sérülés miatt hiányzott Miguel Britos, Marco Donadel és Goran Pandev, a Bayernnél Jupp Heynckess vezetőedző nem számíthatott a sérült Arjen Robbenre és Brenóra.

Remekül kezdett a Bayern, amely az első támadásból megszerezte a vezetést: Boateng jobbról adott középre, az érkező Kroos pedig 14 méterről nagy gólt lőtt (0-1).

A váratlan nyitány megzavarta a Napolit, amely percekig nem talált önmagára, a Bayern okosan labdázgatott, passzolt, és ha a 10. percben Schweinsteiger előreívelésénél jobban figyel Kroos, akkor könnyedén megszerezhette volna a második találatot. A 20. percben ismét Kroos veszélyeztetett, majd a 32. percben Badstuber jobb oldali szögletét követően Boateng került helyzetbe, lövését De Sanctis bravúrral kiütötte, Cannavaro pedig szögletre mentett. Három perccel később Schweinsteiger kezére esett a labda a 16-oson belül, Benquerenca játékvezető vagy nem látta, vagy vétlennek minősítette az esetet, mert nem sípolt.

A 39. percben váratlanul egyenlített a Napoli: Maggio húzta meg a támadást a jobb oldalon, Lahm nem mert odalépni a 16-oson belül, az olasz középre adását a becsúszó Badstuber saját kapujába sodorta (1-1).

Az utolsó percben még Schweinsteiger léphetett volna ki, Aronica felrúgta, a portugál játékvezető viszont szabadrúgás helyett lefújta az első félidőt.

Fordulás után a 48. percben váratlanul büntetőt kapott a Bayern. Gomez 18 méteres lövése a felugró és kiforduló Paolo Cannavaro jobb felkarjáról pattant le a labda. A játékvezető másodpercekkel később – minden bizonnyal asszisztense jelzésére – fújta be a tizenegyest, amit Gomez bűnrosszul rúgott, De Sanctis pedig balra vetődve úgy fogott meg, hogy a labda nem pattant ki róla.

Az 55. percben óriási Bayern-helyzet maradt ki, előbb Schweinsteiger maradt le a beadásról, majd a tovább pattanó labdát a berobbanó Müller 7 méterről jobb külsővel a bal kapufa mellé lőtte.

A 75. percben Cavani került helyzetbe, de Van Buyten mesterien szerelt a büntetőterületen belül. A 81. percben Ribéry léphetett volna ki a védők közül, Maggio szabálytalankodott vele, de a francia felpattant, a játékvezető előnyszabályt alkalmazott, Cannavaro azonban visszaért és szerelt.

A 86. percben Schweinsteiger került helyzetbe, de nem tudta eldönteni passzoljon vagy lőjön, így gyenge gurítását védte a Napoli kapusa. A hajrában már nem változott az eredmény, mindkét együttes veretlen maradt, a Bayern pedig továbbra is vezeti csoportját.

A Manchester City a Villarreal elleni hosszabbításban kiharcolt győzelemmel négypontos, de még mindig csak a csoport harmadik helyén áll.

További eredmények, A csoport
Manchester City (angol) – Villarreal (spanyol) 2-1 (1-1)
Manchester
v.: Kralovec (cseh)
Manchester City: Hart – Zabaleta, Kompany, Lescott, Kolarov – N. de Jong (Agüero, 61.), Y. Touré – A. Johnson (Barry, 40.), Nasri (Milner, 80.), David Silva – Dzeko
Villarreal: Diego López – Zapata, Gonzalo, Marchena, Catalá – Borja Valero, H. Pérez (Mubarak, 82.) – Cani (Gaspar, 83.), De Guzmán (Gullón, 88.), Bruno – Rossi.
gól: Marchena (öngól, 43.), Agüero (93.), illetve Cani (4.)

0-1, Cani

1-1, Marchena (öngól)

Az A csoport állása:
1. Bayern München 7 pont
2. Napoli 5
3. Manchester City 4
4. Villarreal 0.

B csoport:
Lille (francia) – Internazionale (olasz) 0-1 (0-1)
Lille
v.: Webb (angol)
Lille: Enyeama – Debuchy, Basa, Béria, Balmont – Pedretti (Payet, 63.), Mavuba, Chedjou – Joe Cole, Sow, Hazard.
Inter: Júlio César – Maicon, Lúcio, Chivu, Nagatomo – Zanetti, Thiago Motta, Cambiasso – Snejder (Sztankovics, 67.) – Pazzini, Zárate (Obi, 63.)
gól: Pazzini (21.)

CSZKA Moszkva (orosz) – Trabzonspor (török) 3-0 (1-0)
Moszkva, Luzsnyiki-stadion
v.: Clattenburg (angol)
CSZKA: Gabulov – Fedotov, V. Berezuckij, Ignasevics, A. Berezuckij – Dzagojev, Mamajev (Semberas, 70.) – Aldonyin, Tosics (Cauna, 62.), Doumbia (Rahimic, 87.) – Vágner Love
Trabzonspor: Tolga – Celustka, Kacar, Glowacki, M. Cech (Sapara, 75.) – Balci, Colman, Mierzejewski, Zokora – Alanzinho (Brozek, 45.), Altintop (Akgön, 90.)
gól: Doumbia (29., 86.), Cauna (76.)

A B csoport állása:
1. Internazionale 6
2. CSZKA Moszkva 4 (7-5)
3. Trabzonspor 4 (2-4)
4. Lille 2

A C csoportban a Manchester United biztosan – két büntetővel – győzött a Galati otthonában, a Benfica pedig – Kassai Viktor játékvezetése mellett – ugyancsak kettővel győzött a Basel otthonában, így átvette a vezetést a csoportban.

C csoport:
Otelul Galati (román) – Manchester United (angol) 0-2 (0-0)
Bukarest, Nemzeti Stadion
v.: Brych (német)
Otelul Galati: Grahovac – Salageanu, Antal, Costin, Rapa – Neagu (Pena 73.), Perendija, Filip, Frunza (Ilie 82.) – Giurgiu, Punosevac (Viglianti 86.)
Manchester United: Lindegaard – Fabio, Smalling, Vidics, Evra – Valencia (Evans 71.), Anderson, Carrick, Nani – Rooney, Hernandez
gól: Rooney (64., 90., mindkettő büntetőből)
piros lap: Perendija (89.), illetve Vidic (67.)

0-1, Rooney

0-2, Rooney

FC Basel (svájci) – Benfica (portugál) 0-2 (0-1)
Bázel
v.: Kassai Viktor
Basel: Sommer – Pak, Dragovic, Abraham, Steinhöfer – Huggel (Chipperfield, 85.) Shaqiri, F. Frei (Zoua, 66.), G. Xhaka (Cabral, 80.) – Streller, A. Frei
Benfica: Artur – Emerson, Luisao, Maxi Pereira (Miguel Vitor, 78.), Garay – Javi Garcia, Bruno Cesar, Aimar, (Nolito, 67.) Gaitan – Witsel, Rodrigo (Óscar Cardozo, 71.)
gól: Bruno César (20.), Óscar Cardozo (75.)
kiállítás: Emerson (86.)

A C csoport állása:
1. Benfica 7
2. Manchester United 5
3. Basel 4
4. Galati 0

A D csoportban a Real Madrid lelépte a Lyont és 9 pontos, míg az Ajax Amsterdam Zágrábban tudott 2-0-ra győzni.

D csoport:
Real Madrid (spanyol) – Olympique Lyon (francia) 4-0 (1-0)
Madrid, Bernabéu-stadion
v.: Cakir (török)
Real Madrid: Casillas – Ramos, Pepe, Arbeloa, Marcelo – Khedira (Coentrao, 63.), Özil, (Kaká, 66.) Xabi Alonso – Cristiano Ronaldo – Benzema (Higuaín, 72.), Di María
Lyon: Lloris – B. Koné, Lovren, Reveillere, Fofana – Cissokho, Källström, Gourcuff (Ederson, 66.), Bastos – Gomis, Briand
gól: Benzema (19.), Khedira (47.), Lloris (55., öngól), S. Ramos (81.)

1-0, Benzema

2-0, Khedira

3-0, Lloris, öngól

4-0, S. Ramos

Dinamo Zagreb (horvát) – Ajax Amsterdam (holland) 0-2 (0-0)
Zágráb
v.: Gräfe (német)
Dinamo: Keleva – Ibanez, Simunic, Tonel, Vida – Calello (Tomecak, 80.), Leko, Sammir, Badelj (Mateo Kovacic, 46.) – Beqiraj (Pokrivac, 70.), Rukavina
Ajax: Vermeer – Van der Wiel, Alderweireld, Vertonghen, Anita – Enoh, Eriksen (Lodeiro, 90.), De Jong, Janssen – Sulejmani, Boerrigter (Bulikin, 70.)
gól: Boerrigter (49.), Eriksen (90.)

A D csoport állása:
1. Real Madrid 9
2. Ajax 4 (2-3)
3. Lyon 4 (2-4)
4. Zagreb 0
forrás:origo.hu

Leave a Reply 315 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: