< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Népszava: csalás miatt nyomoznak a főügyész “hölgyismerősének” ügyében

| Mobile | RSS

Népszava: csalás miatt nyomoznak a főügyész “hölgyismerősének” ügyében

Csalás miatt nyomoz a rendőrség az egyik biztosító munkatársának ügyében, aki hírek szerint a Központi Nyomozó Főügyészség vezetőjének, Keresztes Imrének az élettársa, a nő fia pedig a Budapesti Rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi nyomozója – értesült a Népszava. A főügyészségnél cáfolják az élettársi kapcsolatot, és a lapnak jelezték, hogy a főügyész is az ügy károsultjának tekinthető. A nyomozás egyelőre ismeretlen tettes ellen folyik.
IT állások – Jobline.hu

Év elejétől több ügyfél is panaszt tett a Generali Biztosító központjában amiatt, hogy az egyik biztosítási ügynökük különféle szerződéses ígéretekkel nagyobb összegeket vett fel tőlük. Az összegekről nyugtát állított ki, melyek a Generali hivatalos nyugtatömbjéből származtak, mint kiderült: illegálisan. Az ígért hozamokat a Népszava információi szerint eleinte készpénzben, rendben megfizette “szerződéses” partnereinek, a kifizetések azonban egy idő után akadozni kezdtek, majd végképp elmaradtak. Az ügynök egy idő után elérhetetlenné vált, még barátainak sem fizetett, sőt a kapcsolatot is kerülte velük.

A Generali az általa felderített információk alapján májusban feljelentést tett az ügyben. A rendőrség azonban a feljelentést elfektette – legalábbis a Népszava információi szerint jó ideig nem történt semmi az ügyben. Az akta állítólag előbb a Budapesti Rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi osztályára került, majd innen továbbítaniuk kellett a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságra.

Ennek oka elsősorban az lehetett, hogy a Generali érintett üzletkötőjének fia épp a BRFK ilyen ügyekben illetékes gazdaságvédelmi osztályán nyomozó főhadnagy.

A feljelentés és a lap más információi alapján az ügynök a Központi Nyomozó Főügyészség vezetőjének élettársa. A főügyészség – “hölgyismerősnek” minősítve a nőt – ezt tagadta, ám a Népszava birtokában lévő dokumentumok szerint erre az élettársi kapcsolatra már a Generali is felhívta a rendőrség figyelmét, éppen ezért elfogultsági indítványt is tettek.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányságtól úgy nyilatkoztak, hogy ismeretlen tettes ellen folyik a nyomozás, gyanúsított egyelőre nincs az ügyben. Károsultból viszont 14-et sorolnak fel a jegyzőkönyvek, akiknek összesen 300 millió forintos vesztesége miatt folyik a vizsgálat.

A lap bár próbálta, nem tudta elérni az üzletkötőt.

Úgy tudni, a Pénzügyi Békéltető Testület szerdán tárgyalja a csalási ügyet – olvasható a Népszava cikkében.
forrás:hvg.hu

Leave a Reply 319 megnézve, 1 alkalommal mai nap |