< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Eső, szél – majd ismét fagyok jönnek

| Mobile | RSS

Eső, szél – majd ismét fagyok jönnek

2011. október 24. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Eső szinte bárhol lehet

Igazi őszi időjárásban lesz részünk a héten. Kezdetben borongós, párás, esős napokat, majd később egyre szárazabb és hűvösebb időt jósolnak a meteorológusok.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint az ország területén hétfő estig többnyire borult, párás időre van kilátás, de főleg keleten, északkeleten helyenként hosszabb időre is csökkenhet a felhőzet. Több helyütt várható eső, zápor, a nagyobb mennyiség nyugaton valószínű. A keleti, délkeleti szél sokfelé megélénkül, néhol időnként megerősödhet. A hőmérséklet kora délután 9, 15 fok között várható, északkeleten, keleten lesz a melegebb. Késő este 6, 11 fokot mérhetnek.

Keddre hasonló időt mutat az idokep.hu. Kedd virradóra jobbára borult égboltra ébredhetünk, a Dunántúlon többfelé várható gyenge eső. A keleti-északkeleti tájak kivételével sokfelé élénk vagy erős lesz a délkeleti szél. A hőmérő higanyszála 4 és 8 Celsius fok közé süllyed. Napközben folytatódik a túlnyomóan borongós időjárás nyugaton-északnyugaton sokfelé esővel. Gyenge szemerkélés vagy szitálás máshol is előfordulhat. A délkeleti szél a Tiszántúl kivételével többfelé megerősödik, a Kisalföldön viharos lökésekre is számíthatunk. A csúcshőmérsékletek 10 és 15 fok között alakulnak.

A koponyeg.hu szerint is párás, borongós igazi őszi napokra készülhetünk. Hétfőn folytatódik az erősen felhős, vagy borult, párás időjárás. Északkeleten reggel sűrű ködfoltok lehetnek. Több helyen várható újabb gyenge eső, szitálás, ködszitálás. A délkeleti szél megélénkül, néhol megerősödik. Délután 12-13 fok körül alakulhat a hőmérséklet. Rosszak lesznek a közlekedés feltételei, vizes útszakaszokra, párára, helyenként sűrű ködre van kilátás.

Kedden is borongós idő várható, eleinte kevesebb, majd ismét egyre többfelé esővel, záporral. Megerősödik a délkeleti szél. Szerdától csökken a felhőzet, már egyre kevesebb helyen fordulhat elő csapadék. Reggelente egyre gyakoribb lesz a pára, illetve a köd. Napközben általában változóan felhős lesz az ég, több helyen megmaradhat a ködfelhőzet. Csütörtöktől jelentősen mérséklődik a légmozgás és kissé csökken a hőmérséklet – írja a koponyeg.hu.

Szerdától száraz őszt jósol a metnet.hu. A hét közepétől hazánk területe anticiklon hatása alá kerül, megszűnik a csapadékhullás. A hét vége felé a gyengülő légmozgás, a száraz levegő és a gyakran derült ég hatására a mélyebben fekvő helyeken visszatérnek az éjszakai fagyok, míg napközben sok lesz a napsütés és nagyjából az évszaknak megfelelően alakul a hőmérséklet.

A metnet.hu előrejelzése szerint a hőmérsékletek szerda reggel 2-8, délután 12-17, csütörtök reggel 0-6, délután 11-16, péntek reggel -2 és +4, délután 10-15, szombat reggel -3 és +2, délután 9-14, vasárnap reggel -2 és +3, délután 10-15 fok körül alakulnak.
forrás:stop.hu

Leave a Reply 259 megnézve, 1 alkalommal mai nap |