< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Súlyos vészhelyzet a fővárosban: Felszólították a lakosságot Egész Bangkok víz alá kerülhet, mindenkit evakuálnak

| Mobile | RSS

Súlyos vészhelyzet a fővárosban: Felszólították a lakosságot Egész Bangkok víz alá kerülhet, mindenkit evakuálnak

2011. október 26. | hozzászólás | Életképek/bulvár

A főváros polgármestere pedig drámai hangú közleményében hívta fel a lakosság figyelmét arra, hogy a Csaophraja folyó vízszintje tovább emelkedett.
hirdetés

A Bangkok környéki gátak és zsilipek nem bírják ki az áradó folyók nyomását, ezért a lakosságnak fel kell készülnie arra, hogy a víz elönti a kilencmilliós thaiföldi fővárost – kongatta meg a vészharangot szerdán Jinglak Sinavatra, a délkelet-ázsiai ország miniszterelnöke.

A főváros polgármestere pedig drámai hangú közleményében hívta fel a lakosság figyelmét arra, hogy a Csaophraja folyó vízszintje tovább emelkedett, megdöntött minden eddigi rekordot, és a hét végére átbukik a gátakon, majd átszakítja őket.

A hatóságok sürgősen hozzáláttak a lakosság kimenekítéséhez a főváros mind az ötven negyedéből. A kormányfő szerint Bangkokot elöntő víz magassága a városi hatóságok, a hadsereg és a mentőszolgálat munkájának összehangoltságától függ majd. Szakemberek szerint, ha a legrosszabb forgatókönyv szerint alakulnak a dolgok, egész Bangkok víz alá kerül.

forrás:heti válasz.hu

Leave a Reply 366 megnézve, 1 alkalommal mai nap |