< Böngészés > Főoldal / Rendőrségi hírek / Blog article: Cigarettacsempészeknek segítő rendőröket vettek őrizetbe

| Mobile | RSS

Cigarettacsempészeknek segítő rendőröket vettek őrizetbe

2011. október 27. | hozzászólás | Rendőrségi hírek

Hét határrendészt vett őrizetbe a Nyíregyházi Nyomozó Ügyészség; a gyanú szerint a rendőrök pénzért cserében segítettek egy több mint húsztagú cigarettacsempész-bandának – írta csütörtöki számában a Kelet-Magyarország.

A bűnszervezet tagjai Ukrajnából hozták be a cigarettát, amit Magyarországon adtak el. Az ügyészség gyanúja szerint a rendőrök összehangolt segítsége nélkül nem lehetett volna becsempészni az országba a több százmillió forint értékű cigarettát.

“A bűnszervezet a magyar-ukrán határ térségében tevékenykedett cigarettával, jövedéki termékekkel kereskedtek. Áthozták Ukrajnából, tartották rejtegették, aztán továbbszállították az ország belseje felé” – mondta Szilágyi László, a megyei főügyészség szóvivője.

A banda már 2009-ben lebukott, de az őket segítő határrendészekre csak kedden csapott le az ügyészség. A kötelességszegéssel és vesztegetéssel gyanúsított rendőrök előzetes letartóztatásáról a napokban dönt a bíróság – számol be a szabolcsi napilap. A megyei rendőr-főkapitányság kezdeményezte valamennyi érintett határrendész szolgálati jogviszonyának felfüggesztését – olvasható a Kelet-Magyarországban.
forrás:hvg.hu

Leave a Reply 299 megnézve, 1 alkalommal mai nap |