< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Disznó lesz a hivatalos arca

| Mobile | RSS

Disznó lesz a hivatalos arca

2011. október 28. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Disznószépségverseny is lesz az idei, pénteken kezdődött Békéscsabai Kolbászfesztiválon – közölte a fesztiváligazgató pénteken.

Hégely Sándor elmondta: a disznók fotóira a Facebookon és a Csabai Kolbászfesztivál honlapján lehetett szavazni, és a győztes malac a jövő évi fesztivál hivatalos „arca” lesz.

Az idei kolbászfesztivál immár hagyományosan a szárazkolbászok versenyével kezdődött. Az idén a kistermelők és a magánszemélyek 67 vastagkolbászt neveztek be a versenyre, s a győztes kolbász a kistermelők számára akár üzleti sikert is hozhat, hiszen az üzletekben megjeleníthetik a „fesztivál kolbásza” elismerést is.

A fesztivál idei legjelentősebb eseménye ismét a szombat délelőtti kolbászkészítő verseny lesz, melyen több mint 500 csapat méri össze a tudását. Másnap pedig a töltöttkáposzta-készítők, és most először az egyetemisták mérik össze tudásukat.

A városi sportcsarnok megközelítését segíti a Körös Volán Zrt. meghosszabbított helyi és helyközi járataival, de a MÁV-Start Zrt. is 50 százalékos alkalmi menettérti kedvezményt biztosít a kolbászfesztiválra utazóknak.
forrás:mno.hu

Leave a Reply 305 megnézve, 1 alkalommal mai nap |