< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Orbánt nyílt vitára hívják a Millások: kinek melyik rendszer nem tetszik?

| Mobile | RSS

Orbánt nyílt vitára hívják a Millások: kinek melyik rendszer nem tetszik?

Nagy tüntetés volt október 23-án
Fotó: STOP/Leéb Ádám

Az október 23-án megrendezett tömegtüntetés szervezői nyílt levélben szólítják fel a miniszterelnököt arra, hogy a nyilvánosság előtt tisztázza a félreértést: vajon milyen rendszer nem tetszik az embereknek, és miért?

A szervezők tisztelettel meghívják a miniszterelnököt az Egymillióan a Magyar Sajtószabadságért képviselőivel folytatandó nyilvános vitára.

Emlékeztetnek: “Szijjártó Péter a minap azt nyilatkozta, hogy az október 23-án a rendszer ellen tüntető sok tízezer civil valójában ugyanazt gondolja, ugyanazt akarja, mint a Fidesz-kormány, hisz egyikünknek sem tetszik a rendszer. Mi ezt nem feltétlenül gondoljuk így, és hasznosnak tartanánk, ha mielőbb alkalmunk nyílna tisztázni ezt a félreértést. Nekünk sem az a rendszer nem tetszett, amit leváltanak, sem az, amire leváltani készülnek” – írják a nyílt levélben.

A párbeszéd fontosságát hangsúlyozva így érvelnek: “A mikrofonba kiabálás és álkérdésekre adott álválaszok ikszelgetése helyett szívesebben vitatkozunk egy asztal mellett. Tömegek érzelmi fellelkesítése mellett fontosnak tartjuk a racionális vitát is. A sajtóban folytatott retorikai háborúknál hasznosabbnak tartjuk az erősebb érv győzelmét.”

“Tudjuk, hogy nem arra kell figyelnünk, amit mond, hanem arra, amit csinál” – utalnak végül a WikiLeaks által kiszivárogtatott Orbán-kijelentésre. – “De ha csak annak hinnénk, amit látunk, nem született volna ez a meghívás: Lukasenkónak aligha írnak ilyen leveleket. Engedje meg, hogy higgyünk annak, amit mond, és komolyan vegyük az együttműködésről és a konzultációról Ön által mondottakat. A magunk részéről inkább vitázni szeretnénk Önnel, mielőtt magunk is a tettek mezejére lépnénk” – írják a Nem tetszik a rendszer tüntetés szervezői.
forrás:stop.hu

Leave a Reply 248 megnézve, 1 alkalommal mai nap |