< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Hó és ónos eső az amerikai keleti parton – halottak is vannak

| Mobile | RSS

Hó és ónos eső az amerikai keleti parton – halottak is vannak

2011. október 30. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Három ember meghalt. A New York-i és a pennsylvaniai repülőtereken több járatot törölni kellett. A keleti parton több mint 2,3 millió ember maradt áram nélkül.

Szokatlanul korán érkezett meg az első hóvihar az Egyesült Államok keleti partvidékére, rekordvastagságú hóval fedte be az országrészt szombat éjszakára, áramkimaradást okozott több mint 2,3 millió lakos otthonában, és legalább három ember halálát idézte elő.

Havazás az Egyesült Államokban

A parttól távolabb eső települések szenvedték meg inkább a hóvihart, amelynek fő csapásiránya Pennsylvania állam keleti részén volt. New Jersey és Massachusetts államok egy részében 35 centiméternyi hó esett, New York Cityben 15. New Jersey, Connecticut és Massachusetts államokban, valamint New York 13 megyéjében rendkívüli helyzetet hirdettek. A meteorológiai előrejelzés szerint a hóvihar egyre erősebb lesz, ahogy észak felé halad. A széllökések eddig elérték a 88 kilométert is óránként.

Már órákkal korábban jelentették a közlekedési hatóságok, hogy a keleti partvidékén fennakadásokat okozott a hó és az ónos eső.

A New York-i és a pennsylvaniai repülőtereken több járatot törölni kellett, mások pedig késtek. Közép-európai idő szerint szombat este negyed kilenckor arról tett jelentést az amerikai polgári légi irányítás, hogy a New York melletti Newark repülőtérre érkező járatok átlagosan hat órát késnek, a Kennedy repülőtéren pedig négy órát. A hó és az eső felborította a Washington és Boston közötti vasúti közlekedés rendjét és akadályozza a közúti közlekedést is.
forrás:hiradó.eu

Leave a Reply 322 megnézve, 1 alkalommal mai nap |