< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Hegedűs Zsuzsa havi egymillióért ad tanácsot Orbánnak

| Mobile | RSS

Hegedűs Zsuzsa havi egymillióért ad tanácsot Orbánnak

2011. november 5. | hozzászólás | Közélet

Évi 9 millió forintba kerül az Orbán Viktor részvételével zajló események fotózása, tanácsadásra szerződött a 2006-os események miatt Gyurcsány Ferencet terrorcselekmény gyanújával feljelentő Völgyesi Miklós, és a Miniszterelnökség megállapodott Pintér Sándor belügyminiszter korábbi cégével is. Nyilvánosságra hozták a tanácsadói szerződéseket.

Hegedűs Zsuzsa szociológus 12 millió, Balogh Gábor öttusa-világbajnok 9 millió, Tellér Gyula korábbi fideszes képviselő több mint 7 millió forintot kap a kormányfőnek adott tanácsaiért évente – derül ki a Miniszterelnökség által kötött szerződésekből, amelyek legfrissebb adatait a mainap megkeresésére a kormányzati honlapon hozták nyilvánosságra pénteken.

A Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítványt létrehozó Hegedűs Zsuzsanna a társadalmi felzárkóztatás, a társadalmi konfliktusok kezelése és az ezek megoldására szolgáló stratégiák kidolgozására ad tanácsokat hivatalosan a miniszterelnöknek. Egy augusztusban a Népszabadságnak adott interjúban Hegedűs azt mondta, hogy ő találta ki a “szocális népszavazást, a stratégiát hozzá, mindent”, aminek a jelentőségéről azt mondta: „akkor nyertük meg a választásokat, akkor fordult a kocka”. De nemcsak a népszavazás köthető Hegedűshöz saját állítása szerint, hanem „két éve az elszámoltatást én találtam ki, mert ilyen rablás ebben az országban még sosem volt”.

A kormányfőnek ad tanácsokat a rendszerváltás után az SZDSZ, az előző ciklusban a Fidesz képviselőjeként dolgozó Tellér Gyula is, az ő feladata a kormánypolitika társadalomelméleti háttérének tanulmányozása, politikai elemzések készítése és tanácsadás. Balogh Gábor pedig sportügyekben ad tanácsokat Orbán Viktornak.

Szapáry György, a Magyar Nemzeti Bank volt alelnöke, akit időközben washingtoni nagykövetté neveztek ki, 2010 júniusa és 2011. január 31. között 8 millió forintért végzett tanácsadást jogalkotási és kodifikációs ügyekben, továbbá nemzetközi pénzügyi és gazdasági folyamatokat elemzett.

Félegyházy-Megyesy Jenő korábbi denveri tiszteletbeli konzul 12 millió forintért segíti a nyugati magyarsággal, valamint a civil és jótékonysági szervezetekkel való kapcsolattartásban a kormányfőt. Madarász László a magyar-francia gazdasági kapcsolatokat akadályozó ügyek rendezésében működik közre 4,3 millió forintért.

A nettó ötmillió forintot meghaladó szerződések közül a legnagyobb értékűt az I.M.G. Inter Media Group Kft.-vel kötötte a Miniszterelnökség: a vállalkozás 40 millió forintért nyújtott médiaszolgáltatásokat az Orbán Viktor által májusban meghirdetett szociális konzultációhoz kapcsolódóan. Az AllSys Management Kft. 8 millió forintért tájékoztatta a lakosságot a szociális konzultációról, míg a Prestige Media Reklámügynökség Kft. 7,7 millió forintért gyártott filmeket az új alaptörvény megalkotását előkészítő – márciusban zárult – nemzeti konzultációhoz.

A szerződési adatok szerint Burger Barna cége, a Fókusz-Pókusz Kft. évi 9 millió forintért készít fotódokumentációt az Orbán Viktor részvételével zajló eseményekről, Benkő Szilárd pedig tíz hónapon keresztül döntően rendezvényszervezői munkát végzett a Miniszterelnökségnek 11 millió forintért.

A Qualiton Alkotó, Művészetszolgáltató Kft. a kormányfő beszédeinek előkészítéséért és rendezéséért 8,2 millió forintot kap.

Győri Tibor, a Nézőpont Intézet korábbi tulajdonosa – aki egykor a Fidesz jogtanácsosaként is dolgozott – a miniszterelnök tevékenységével kapcsolatos jogi koordinációs feladatok végrehajtására szerződött, és 6,7 millió forintra jogosult ezért. A Nézőpont Intézet egyébként idén nyáron ugyancsak dolgozott a Miniszterelnökségnek: 1,7 millió forintért közvélemény-kutatást végzett a magyar uniós elnökség megítéléséről.

A kormányzati honlapon közöltekből kiderül, hogy az orbanviktor.hu weboldalt tervező Vármegye Média Kiadó és Szolgáltató Kft. évi 3,7 millió forintért üzemelteti a honlapot.

Völgyesi Miklós, a Legfelsőbb Bíróság nyugalmazott tanácselnöke, Horváth Attila, a Civil Jogász Bizottság tagja, Henter Lilla és Vida Viviána Ildikó a 2006. október 23-i események kivizsgálásával összefüggő jogi tanácsadásra szerződött, mindannyian az alkotmánybíróvá választása előtt a 2006. őszi eseményeket miniszterelnöki megbízottként vizsgáló Balsai István mellett dolgoztak. Henter 3 millió forintot, a többiek – valamint a Gaudesign Bt. – 4,2 millió forintot kaptak ugyanezért. Völgyesi Miklós volt az, aki terrorcselekmény gyanújával feljelentést tett Gyurcsány Ferenc ellen a 2006-os rendőri erőszak ügyében.

A Civil Biztonsági Szolgálat Zrt. – Pintér Sándor belügyminiszter korábbi cége – pénzszállításra kötött szerződést a Miniszterelnökséggel, és idén nagyjából 1,2 millió forintért végezte ezt a tevékenységet.

A nyilvánosságra hozott adatok között kisebb értékű szerződések is szerepelnek, így kiderül belőlük például, hogy Jókai Anna író százezer forintért mondott emlékbeszédet Brunszvik Teréz halálának 150. évfordulóján.
forrás:inex.hu

Leave a Reply 364 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: