< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: A Jobbik képviselői félrevezetik a sajtót és a bankok oldalára állnak!

| Mobile | RSS

A Jobbik képviselői félrevezetik a sajtót és a bankok oldalára állnak!

2011. november 10. | hozzászólás | Közélet

Tisztelt Hegedűs Lórántné Képviselő Asszony!

Megértem, hogy Budapestről messze van Hódmezővásárhely és azt is, hogy a jelek szerint pártja helyi képviselői nem tudják Önt megfelelően tájékoztatni a város ügyeit illetően. Pontosan ennek érdekében invitáltam Önt városunkba, amikor levelével megkeresett egy konkrét szerződés példányát kérve. Sajnos Ön nem élt meghívásommal, pedig amennyiben tájékozódott volna, megtudhatta volna, hogy fél információkon alapuló ismeretei komoly hiányosságokat tartalmaznak. Tisztelettel arra kérem, a közvélemény és a sajtó félrevezetése helyett a jövőben inkább tájékozódjon, mielőtt Hódmezővásárhelyről kíván nyilatkozni.
Az ön által emllített, jelenleg parkolóként funkcionáló, két, összesen 1305 m2 alapterületű ingatlanért cserébe, a terület bevonásával, 4,7 milliárd forintos beruházás keretében létesülő Hód-Udvarház nevű lakó-, kereskedelmi-, szolgáltató- és irodaközpontban az önkormányzat 401 m2 nagyságú irodahelyiségek tulajdonjogát kapja. Ingyenes átadásról tehát szó sincs! Arra a kérdésre pedig, hogy miért ezzel a céggel köt a város megállapodást egyszerű választ adhatok: mert ez a cég rendelkezik a beruházás akcióterületén ingatlannal. A Kossuth tér 5. szám alatti, a beruházáshoz közvetlenül kapcsolódó – városképi jelentőségű – Bankpalota épülete ugyanis a jelentkező kizárólagos tulajdonában áll.

Tisztelt Sneider Tamás Képviselő Úr!

Meglepődve tapasztalom, hogy a Jobbik a bankok oldalára állt! A Jobbik tehát elfogadja, hogy a magántulajdonban lévő pénzintézetek szabadon vezethetnek nyilvános BAR listákat, azonban jogsértést kiált, mikor az általam vezetett önkormányzati adóhatóság nyilvánosságra hozza azok nevét, akik Magyarország törvényeiben meghatározott adófizetési kötelezettségeiknek nem tesznek eleget, de nem kérnek fizetési könnyítést, vagy fizetési halasztást sem!
Sajnálatos, hogy törvényalkotóként nincs tisztában azzal, hogy az adóhatóság az önkormányzati szinten nem a polgármester, hanem a jegyző. Az én erkölcsi érzékemet sérti, hogy azok a polgárok, akiknek a bankok a CHF hiteleket korlátlanul osztogatták BAR listára kerülhetnek, ugyanakkor azok, akik lustaságból nem tartják be a törvényben rögzített határidőket az Önök védelmében részesülhetnek. Egyetlen adózót sem utasítottam vissza, aki fizetési könnyítésért, vagy részletfizetés iránti kérelemmel keresett meg és egyetlen ilyen kérelmet benyújtó adózó nevét sem hoztuk nyilvánosságra. Pontosan az igazolja az eljárásom szükségességét, amit Önök elmaszatolásként emelnek ki, hogy a névsorban lévők jelentős része „csak” pár ezer forinttal tartozik, mivel egyikük sem kért fizetési könnyítést.

Tisztelt Hegedűs Lórántné, Tisztelt Sneider Tamás!

Sajnálom, de vissza kell dobnom a labdát: a képviselő, aki úgy áll a sajtó nyilvánossága elé, hogy azt sem tudja miről beszél, az annyit is ér!

Tisztelettel:
Dr. Korsós Ágnes
Címzetes főjegyző

Leave a Reply 300 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: