< Böngészés > Főoldal / Sport / Blog article: Budai: miskolci visszatérés előtt

| Mobile | RSS

Budai: miskolci visszatérés előtt

2011. november 10. | hozzászólás | Sport

A sok fiatal mellett egy nagy visszatérő is van a hét végi Négy nemzet tornájára készülő magyar jégkorong-válogatottban. Az új szövetségi kapitány, a kanadai Kevin Primeau elődjével, Ted Satorral szemben számít a kapus Budai Krisztiánra, aki Miskolcon, tehát hazai közönség előtt bizonyíthat.

– Milyen érzés ismét a válogatott kerettel készülni? – kérdeztük a 32 éves kapust, aki 1999-ben mutatkozott be a válogatottban, s bár 2008-ban a vb-győztes szapporói csapatból kimaradt, előtte éveken át a nemzeti együttes alapembere volt.

– Öröm és megtiszteltetés, hogy a kapitány számít rám. S ezek nem üres szavak, őszintén így gondolom.

– Ted Satorral szemben Primeau-nál tehát mindenki, így ön is tiszta lappal indul?

Hári híre

Hári János, a svéd elsőosztályú MoDo magyar légiósa mégsem debütálhat a válogatottban a tornán. A múlt héten ugyanis egy svéd junior bajnokin a bíró megsértése miatt végleges kiállítással sújtották, amiért két hétre eltiltották, s a nemzetközi szövetség szabályai szerint a büntetés az adott időben minden színtéren, tehát a barátságos válogatott mérkőzésekre is érvényes. Sérülés miatt Galanisz Nikandrosz, a Dunaújváros centere is kidőlt, Kevin Primeau mégsem hív be pótlólag új embert a keretbe.

– Igen, ezt el is mondta a kapitány. S hozzátette, hogy a hét végi három mérkőzésen, Japán, Olaszország és Ausztria ellen mindenki kap esélyt a bizonyításra.

– Az előző idényben egyetlen meccsen sem védett a válogatottban. Izgul a visszatérés előtt?

– Annál azért már rutinosabb vagyok, hogy lámpalázasan korcsolyázzak ki egy meccsre. Jó formában érzem magam, ráadásul lassan egy éve miskolci játékos vagyok, élvezem majd a közönség támogatását.

– Satornál még Volán-játékosként lett kegyvesztett, 2008-ban egyszer csak kihagyta az edző. Kért, kapott rá magyarázatot, hogy miért?

– Nem, s nem is volt rá szükség. Hetényi Zoli kapott lehetőséget, s élt is vele, aligha véletlen, hogy immár Finnországban légióskodik.

– Szlovákiát ön is megjárta, utána azonban a Fradinál élve eltemetkezett.

– A késmárki kalandot nem bántam meg. A másik kapussal durván 60-40 százalékban osztottuk meg a meccseket az ő javára, de azt nem kell megmagyarázni, ha valaki a szlovák Extraligában játszik. A Fradiban valóban nem egészen úgy alakultak a dolgok, ahogy reméltem. Nem levezetés szándékával igazoltam oda. Bíztam benne, hogy a fővárosban végre lesz komoly csapat, amire még mindig várni kell. Négy-öt jó évem szerintem még bőven lehet profi szinten.

– Most még megjósolhatatlan, hogy Hetényi és Szuper csatlakozhat-e a csapathoz a vb-re. Itt a nagy esély?

– Ahogy mondta, még nem tudni, mit hoz a jövő. Egyelőre örülök a lehetőségnek, s igyekszem élni vele.

forrás:mno.hu

Leave a Reply 289 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: