< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Helikopterbalesetben meghalt a mexikói belügyminiszter ))))) Accidente de helicóptero mató al ministro de Gobernación de México

| Mobile | RSS

Helikopterbalesetben meghalt a mexikói belügyminiszter ))))) Accidente de helicóptero mató al ministro de Gobernación de México

Nyolc emberrel a fedélzetén lezuhant egy helikopter Mexikóváros külterületén, a gépen utazó belügyminiszter, Jose Francisco Mora Blake életét vesztette. A mexikói elnök televíziós nyilatkozatában azt mondta: a helikopter rossz látási viszonyok, erős felhősödés közepette zuhant le, ezért valószínűsíthető, hogy baleset történt.

A mexikói kormány bejelentette, hogy helikopterbalesetben meghalt az ország belügyminisztere – írja internetes oldalán a BBC brit közmédium.

A bejelentés szerint a gép nyolc személlyel a fedélzetén Morelos mexikói szövetségi állam fővárosába, Cuernavacába tartott, amikor lezuhant. Jose Francisco Mora Blake mexikói belügyminiszter ügyészekkel készült találkozni Cuernavacában. A BBC beszámolója szerint senki, köztük a belügyminiszter sem élte túl a balesetet. “Sajnos a belügyminisztert és stábját, valamint a helikopter legénységét is holtan találták” – mondta a mexikói kormány szóvivője.

A 45 éves Blake tavaly került a belügyminiszteri posztra Mexikóban, az ő irányításával vette át a drogkartellek ellen harcoló rendőrök feletti ellenőrzést a belügy. Blake már a második belügyminiszter Calderon elnöksége alatt, aki légi balesetben halt meg. 2008 novemberében többek között Juan Camilo Mourino akkori belügyi vezető veszítette életét, amikor egy kisgép a legnagyobb csúcsforgalom idején lezuhant Mexikóvárosban.

Calderón elnök péntek este televíziós nyilatkozatában úgy fogalmazott, hogy a helikopter rossz látási viszonyok, erős felhősödés közepette zuhant le, ezért valószínűsíthető, hogy baleset történt. A mexikói államfő mindenre kiterjedő vizsgálatot ígért.

Barack Obama amerikai elnök péntek este telefonon nyilvánította ki részvétét Calderónnak a mexikói belügyminiszter halála miatt. Az amerikai elnököt “sokkolta és elszomorította” a tragédia – közölte Tommy Vietor, a Fehér Ház Nemzetbiztonsági Tanácsának szóvivője.

forrás:origó.hu

Accidente de helicóptero mató al ministro de Gobernación de México

Ocho personas a bordo de un helicóptero se estrelló en las afueras de la ciudad de México, en el avión que se dirigía el ministro del Interior, José Francisco Blake Mora fue asesinado. El presidente de la declaración de la televisión mexicana dijo que el helicóptero con poca visibilidad, se estrelló en medio de densas nubes, es probable que se produjo un accidente.

El gobierno mexicano anunció un accidente de helicóptero mató a ministro del Interior del país – escribió a los medios de comunicación de la BBC en el sitio web público británico.

De acuerdo con el anuncio de la máquina para ocho personas a bordo de la capital del estado federal de Morelos, México, que tuvo lugar cuando se estrelló Cuernavacába. El ministro del Interior mexicano, José Francisco Blake Mora fiscales preparados para cumplir con Cuernavacában. La BBC informa de que nadie, incluyendo al ministro del Interior sobrevivieron al accidente. “Desafortunadamente, el ministro del Interior y stábját y la tripulación del helicóptero se encuentra muerto” – dijo el portavoz del gobierno mexicano.

Blake, de 45 años, fue el último mensaje ministerial en México, se hizo cargo de él contra los cárteles de la droga luchan por el control de los asuntos internos de la policía. Blake es el segundo bajo la presidencia del ministro del Interior, Calderón, quien murió en un accidente aéreo. En noviembre de 2008, entre ellos el ex conductor del Interior, Juan Camilo Mouriño murieron cuando un avión se estrelló durante la hora punta y el más grande de la ciudad de México.

El Presidente Calderón en el comunicado emitido el viernes la televisión la noche, dijo que el helicóptero de la mala visibilidad, se estrelló en medio de densas nubes, es probable que se produjo un accidente. El jefe de Estado mexicano prometió una investigación exhaustiva.

EE.UU. Presidente Barack Obama la noche del viernes por teléfono desde sus condolencias Calderone declara la muerte del ministro del Interior mexicano. El presidente de Estados Unidos “conmocionada y entristecida” de la tragedia – dijo Tommy Vietor, uno de la Casa Blanca de Seguridad Nacional, el vocero del Consejo.

Fuente: origo.hu

Leave a Reply 387 megnézve, 1 alkalommal mai nap |