< Böngészés > Főoldal / Nincs kategorizálva / Blog article: Az Orbán-kormány totális kudarca ((((El fracaso total del gobierno Orbán

| Mobile | RSS

Az Orbán-kormány totális kudarca ((((El fracaso total del gobierno Orbán

2011. november 13. | hozzászólás | Nincs kategorizálva

Az MSZP szerint az Orbán-kormány mindhárom fontos gazdaságpolitikai célkitűzése látványos kudarcba fulladt, hiszen a Fidesz hatalomra kerülése óta elmaradt az ígért radikális és azonnali adócsökkentés, a gyors gazdasági növekedés és a foglalkoztatottság bővülése.

Katona Tamás, az MSZP elnökségi tagja vasárnap, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján a gazdaság alapvető problémájának nevezte, hogy a kormány eddigi intézkedései nyomán elveszett az országgal szembeni bizalom, aminek leglátványosabb mellékhatása a forint árfolyamának gyengesége.

Az ellenzéki politikus azt követelte a kabinettől, hogy hagyjon fel a kormányfő által meghirdetett szabadságharccal, illetve az azzal járó jogszerűtlen törvénykezési gyakorlattal. A volt pénzügyi államtitkár szerint a magyar gazdaság növekedése ma is megközelítené az európai uniós átlagot, amennyiben a Fidesz “nem nyúl ilyen dilettáns módon a gazdasághoz”. A kormány intézkedései ezzel szemben azt eredményezik, hogy a gazdaság teljesítménye jövőre recesszióba fordulhat, ami az állam működésének finanszírozását is megnehezítheti – fogalmazott.

Katona Tamás szerint félő, hogy a kormány “kapkodásával és trükközésével” a magánnyugdíj-vagyon még megmaradt részét is “eltőzsdézi”. Rákérdezett egyebek mellett arra is, hogy “a Rába részvényeit miért kellett megvásárolni 35 százalékkal a piaci ár felett”.

forrás:stop.hu

El fracaso total del gobierno Orbán

El Partido Socialista durante el gobierno de Orban en los tres principales objetivos políticos del fracaso espectacular, ya que el ascenso al poder se ha perdido Fidesz prometió una reducción de impuestos radicales e inmediatas, el crecimiento económico y del empleo.

Thomas Katona, miembro del directorio del Partido Socialista el domingo, la celebración de una conferencia de prensa celebrada en Budapest llama el problema fundamental que las medidas adoptadas por el Gobierno hasta ahora perdido la confianza en el país, con la mayoría de los efectos secundarios de la debilidad del tipo de cambio del forint.

Los políticos de la oposición exigieron desde la cabina a renunciar a la lucha por la libertad lanzada por el Primer Ministro y la legislación relativa a la ley ilegal. El ex Secretario de Finanzas, el crecimiento económico de Hungría sigue siendo acercarse a la media de la UE, donde el Fidesz “no se extiende a una forma tan poco profesional de la economía”. Las medidas del gobierno por el contrario, conducen a una evolución de la economía hasta el año siguiente recesión puede ser que también hacen difícil que la financiación estatal de la operación – dijo.

Por Thomas Katona temores de que el gobierno “y kapkodásával trükközésével” activos de pensiones privados que quedan parte de “eltőzsdézi”. El cáncer también se cuestionó, entre otras cosas, que “las acciones Raba por qué tuvo que comprar el 35 por ciento por encima del precio de mercado.”
Fuente: stop.hu

Leave a Reply 436 megnézve, 1 alkalommal mai nap |