< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Érvénytelen lehet a II. kerületi időközi választás, a második forduló dönt

| Mobile | RSS

Érvénytelen lehet a II. kerületi időközi választás, a második forduló dönt

2011. november 14. | hozzászólás | Közélet

Érvénytelen lehet a II. kerületi időközi választás, a második forduló dönt Várhatóan érvénytelen lesz az időközi országgyűlési képviselő-választás a főváros II. kerületében, a 2-es számú választókerületben, mert a fél órával az urnazárás előtt mért adatok szerint a részvételi arány nem érte el az 50 százalékot.

A szavazóköröket este 7 órakor bezárták. Este fél 7-kor az érintett választópolgárok közel 38 százaléka adta le szavazatát a helyi választási iroda adatai szerint.
Ez azt jelenti, hogy két hét múlva, november 27-én második fordulót kell tartani, akkor azonban már sem eredményességi, sem pedig érvényességi küszöb nem lesz; az a jelölt nyer, aki a legtöbb szavazatot kapja.
A második fordulóban ugyanazok a jelöltek indulhatnak, mint az elsőben, ám bárki visszaléphet.
A választáson a parlamenti pártok, valamint az MDF-ből alakult JESZ (Jólét és Szabadság Demokrata Közösség) állított jelöltet. A jelöltek szavazólapon az alábbi (ábécé-) sorrendben szerepeltek az első fordulóban: Bodor Zoltán (Jobbik), Karácsony Gergely (LMP), Kovácsics Ádám (Jólét és Szabadság Demokrata Közösség), Láng Zsolt (Fidesz-KDNP) és Lévai Katalin (MSZP).
A voksolást azért kellett kiírni, mert a parlament az egyéni választókerületben mandátumot szerző fideszes Balsai Istvánt alkotmánybíróvá választotta, a két tisztség pedig összeférhetetlen egymással.
Vasárnap a helyi választási bizottság döntött egy, az LMP-s jelölt által benyújtott, a Fidesz-KDNP jelöltjének kampánypénz-felhasználását érintő kifogásról. A testület hatáskör hiányában elutasította a beadványt arra hivatkozva, hogy a kampányra fordított pénzeszközök vizsgálata az Állami Számvevőszék hatáskörébe tartozik
forrás:hír3.hu

Leave a Reply 333 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: