< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Nézőpont: az MSZP lett a válás nagy vesztese

| Mobile | RSS

Nézőpont: az MSZP lett a válás nagy vesztese

A legfrissebb felmérés szerint a többség háttéralkut sejt az MSZP és a DK szakítása között.

Nincs szó igazi szakításról a Magyar Szocialista Párt és a Demokratikus Koalíció között, “a két utódpárt viszonyában inkább háttéralku sejthető” – derül ki a Nézőpont Intézet legfrissebb közvélemény-kutatásából. A Jobbik és a DK szimpatizánsainak 74-74 százaléka, a MSZP és a Lehet Más a Politika táborának pedig 66, illetve 54 százaléka vélt felfedezni titkos megállapodást a háttérben.

A Nézőpont Intézet szerint az elválás egyértelmű vesztese az MSZP, mivel a párt támogatottsága az intézet októberi felmérése szerint még 17 százalék volt, november 7. és 10. között, a pártszakadás után készített közvélemény-kutatásában már csak 10 százalék. A megmaradt szocialista tábor 59 százaléka saját bevallása szerint a következő választáson Gyurcsány Ferenc pártjára szavazhat – írta az intézet, kiemelve: “a morzsolódó baloldali táborból Gyurcsány Ferenc már az első napokban két százalékot szakítani tudott”.

A volt miniszterelnök hívei egyelőre bizonytalanok, ezt jelezheti az is, hogy az aktív szavazók körében az MSZP támogatottsága 24-ről 13 százalékra csökkent, miközben a Demokratikus Koalíció mindössze három százalékot vonzott magához.

A felmérés szerint jelenleg a válaszadók csaknem kétharmada (62 százalék) elképzelhetetlennek tartja, hogy a következő választáson baloldali pártra szavazzon, ezzel együtt az MSZP szimpatizánsainak 88, a DK támogatóinak pedig 92 százaléka azt felelte, biztosan kitart a következő választásig pártja mellett.

A Nézőpont Intézet közvélemény-kutatása november 7. és 10. között, országos reprezentatív mintán, ezer ember telefonos megkérdezésével készült a Magyar Nemzet megrendelésére.
forrás:hiradó.hu

Leave a Reply 365 megnézve, 1 alkalommal mai nap |