< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: MSZP: a kormány eltőzsdézte a nyugdíjvagyont

| Mobile | RSS

MSZP: a kormány eltőzsdézte a nyugdíjvagyont

2011. november 19. | hozzászólás | Életképek/bulvár

A szocialisták szerint Orbánék csak látszólag akarnak tárgyalni az IMF-fel.
MSZP: a kormány eltőzsdézte a nyugdíjvagyont

Az MSZP szerint a kormány csak látszólag akar tárgyalni a Nemzetközi Valutaalappal (IMF), valódi tárgyalásokra még nincsen kész. Szanyi Tibor, a párt elnökségi tagja szombati budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, akkor lenne a kormány jó tárgyalási pozícióban, ha helyreállítaná a kormány hitelességét, illetve lépéseket tenne a pénzügyi és bankszektor stabilizálására. Hozzátette ugyanakkor, hogy az MSZP nem fog “krokodilkönnyeket hullatni semmilyen banki jajveszékelés kapcsán”.

A szocialista politikus közlése szerint a 2010-ben meghirdetett, elsősorban a középosztályt kedvezményező gazdaságpolitika oda torkollott, hogy a pénzügyi rendszerben lévő zavarok miatt leállt a hitelezés, nem tud megindulni a gazdasági növekedés, és új munkahelyek sem létesülnek.

Szanyi Tibor megfogalmazása szerint a fideszes politika “fedezete” a magánnyugdíjpénztári vagyon volt, de ezt a háromezer milliárdot “egy az egyben eltőzsdézték”, külföldről pedig nem tud forrásokhoz jutni a kormány. Az MSZP ebben a helyzetben követeli, hogy Orbán Viktor miniszterelnök és Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter mondjon le, és hozzáértő emberek vegyék át a kormányzást – mondta az ellenzéki politikus.

Forrás: MTI
forrás:hír24.hu

Leave a Reply 275 megnézve, 1 alkalommal mai nap |