< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Miért levelez Orbán a nyugdíjasokkal? Az MSZP megfejtette

| Mobile | RSS

Miért levelez Orbán a nyugdíjasokkal? Az MSZP megfejtette

2011. november 23. | hozzászólás | Közélet

Csizma, bakancs, félcipő – minden belefér a téli divatba
Az MSZP szerint a miniszterelnök a korábbi ígéretei megszegése miatt érzett lelkiismeret-furdalását akarja enyhíteni azzal levéllel, amelyet az ellátásuk értékállóságát garantálva írt a nyugdíjasoknak.

Korózs Lajos, a szocialista párt elnökségi tagja az MTI-nek kedden nyilatkozva feltette a kérdést, hogy vajon az a 43 ezer korábbi rendészeti dolgozó is megkapja-e Orbán Viktor levelét, akik januártól elveszítik a szolgálati nyugdíjukat, illetve kézbesítik-e azt annak a több mint 110 ezer rokkantnyugdíjasnak is, akiknek felülvizsgálatra kell jelentkezniük a kormány döntése miatt.

Az MSZP-s politikus azt hangsúlyozta, hogy a Fidesz-kormány nem őrizte meg a nyugdíjak vásárlóértékét, az nagyjából 2 százalékkal csökkent a kormányváltás óta. Korózs Lajos szerint Orbán Viktor azt az ígéretét sem tudja majd betartani, hogy jövőre nem emelkednek a nyugdíjaknál nagyobb mértékben a rezsiköltségek.

Ezenkívül szóvá tette, hogy a kormányfő levelét két hónap múlva a nyugdíjbiztosítási főigazgatóság éves tájékoztatásával együtt is elküldhették volna az időseknek ahelyett, hogy most “közpénzből százmilliókat” fordítanak erre.

Orbán Viktor a nyugdíjasoknak írt levelében – amelyet keddtől kézbesítenek a címzetteknek – azt írta: a kormány 2012-re garantálja a nyugdíjak értékállóságát, továbbá azt is, hogy a gáz, a villany, a távfűtés, a víz és a csatorna díja nem nőhet nagyobb mértékben, mint a nyugdíjak. Szijjártó Péter miniszterelnöki szóvivő tájékoztatása szerint a levelet az Országos Nyugdíj-biztosítási Főigazgatóság küldi ki, annak költségeit pedig a nyugdíj-biztosítási alapból finanszírozzák.

Forrás: MTI | STOP

forrás:stop.hu

Leave a Reply 337 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: