< Böngészés > Főoldal / Kultúra / Blog article: A Szegedi Írók Társasága elnökének, – Veszelka Attilának – könyvbemutatója november 30 -án a Somogyi Könyvtárban

| Mobile | RSS

A Szegedi Írók Társasága elnökének, – Veszelka Attilának – könyvbemutatója november 30 -án a Somogyi Könyvtárban

2011. november 24. | 12 hozzászólás | Kultúra

Veszelka Attila könyvbemutatója a Somogyiban

Amikor a hamvasztómester sírni kezd

„Attila régi jó barátom, aki nem csak költő, író, filozófus, de gitárművész, pilóta gombaszakértő és egy Jet ski nevű szánhúzó kutya gazdája.
A negyven vers ennek a reneszánsz életű embernek a mindennapjaiból vett mikrotörténésekbe enged betekintést. Van itt hangsúlyos, hangsúlytalan, szimultán, kötött és szabadvers is. A versek formáját nehéz meghatározni, de könnyű olvasni őket. Ritka erény ez manapság” – írja Veszelka Attila Amikor a hamvasztómester sírni kezd című új kötetének ajánlójában Temesi Ferenc.
Így folytatja: „Tisza és Mississippi, besúgók és boncmesterek, Janus Pannonius mandulafácskája és orgonaillatú temetők, alkalmi testek és szerelmek, gitárszonáta és blues, Párga és Baktó, sörök-borok és szippantások, Mozart és a melósok, csiga és a rigó, Vértó és a tenger, Thotmesz és a Vak Egér. És egy név: Emese. Mintha regényszilánkok lennének, egy pont irányába tükröznek: egyetlen történet kerekedik ki belőlük.”

A könyv bemutatóját a Somogyi-könyvtár első emeleti folyóirat-olvasójában rendezik, november 30-án, szerdán, 17 órai kezdettel. Köszöntőt mond Kaiser László, a Hungarovox Kiadó igazgatója. A szerzővel Márok Tamás műsorvezető, szerkesztő, a Szegedi Városi Televízió munkatársa beszélget.
Közreműködik Helyey László színművész.
forrás:Somogyi könyvtár

Leave a Reply 551 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: