< Böngészés > Főoldal / Nav / Blog article: TÁJÉKOZTATÁS Fájhat-e a számlaadás?

| Mobile | RSS

TÁJÉKOZTATÁS Fájhat-e a számlaadás?

2011. november 24. | hozzászólás | Nav

Inkognitóban ellenőriztek az adóellenőrök egy újabb magánklinikát a fővárosban és ismét nem kaptak bizonylatot a kezelés ellenértékéről. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai folytatják a szolgáltató szektor korábban kevésbé ellenőrzött ágazatai, például a magánorvosi praxisok és luxusszolgáltatók vizsgálatát.

Az adóhatóság egyik adóellenőre derékfájásra hivatkozva jelentkezett be egy budapesti fájdalom-centrumban praktizáló, szolgáltatását méltányos áron hirdető orvoshoz. A vizsgálat közben “párja” a rendelő előterében várakozott.

Az ötperces vizit közben a páciensként megjelenő adóellenőr először akkor lepődött meg, amikor egy adag fájdalomcsillapító injekciót kapott és csak ezután kérdezte meg tőle az orvos, allergiás-e valamilyen gyógyszerre. A szolgáltatás 12 ezer forintba került, amit már az időközben behívott másik adóellenőr fizetett ki. Pár perc várakozás után a pár elköszönt, majd, mint Columbo nyomozó, az ajtóból visszafordultak.

Miután felfedték kilétüket, az orvos azzal védekezett, hogy ő adott volna nyugtát, de nem volt rá ideje. A nyugtatömb egy táska mélyéről került elő, szemmel láthatóan csak ritkán használták, noha az adózó heti több alkalommal rendelt, a váró pedig ez alkalommal is tele volt.

A jogszabály értelmében a nyugtaadási kötelezettség elmulasztása miatt akár egymillió forint bírság is kiszabható, és a mulasztó utólagos adóellenőrzésre is számíthat.

Nemzeti Adó- és Vámhivatal
Közép-magyarországi Regionális Adó Főigazgatósága

További információk: Németh Gabriella
szakmai tanácsadó, szóvivő
30/627-6768

Leave a Reply 372 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: