< Böngészés > Főoldal / Nav / Blog article: SAJTÓKÖZLEMÉNY Üvegpohár helyett kokaint kapott volna

| Mobile | RSS

SAJTÓKÖZLEMÉNY Üvegpohár helyett kokaint kapott volna

2011. december 2. | 1 Hozzászólás | Nav

Üvegpohár helyett kokaint kapott volna

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai a Postaforgalmi Szolgálatteljesítési helyen az elmúlt napokban két esetben foglaltak le kábítószer-gyanús anyagot.

A pénzügyőröknek egy, okmányai szerint üvegpoharakat tartalmazó, Costa Rica-ból érkező küldemény lett gyanús, így a tételes áruvizsgálat mellett döntöttek. A csomag megbontása után a doboz falából előkerült 1005 gramm súlyú ismeretlen eredetű fehér por.

A Narcotest-vizsgálat kokain-gyanús anyagot jelzett, ezért a pénzügyőrök az anyagot közvetlen vámfelügyelet alá helyezték és visszaélés kábítószerrel bűncselekmény gyanúja miatt feljelentést tettek.

Egy Kínából érkező postai küldeményt szintén át kellett vizsgálniuk a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőreinek. A csomag 347 gramm bruttó súlyú ismeretlen eredetű port tartalmazott, amelynél a Narcotest vizsgálat PCP, más néven fenciklidin érzéstelenítő drog jelenlétét mutatta ki.

A küldemény egyszerű papírdobozban érkezett, csupán a port rejtő műanyag zacskót tartalmazta.

A PCP, más néven fenciklidin érzéstelenítő drog, köznapi nyelven angyalpor. Az 1950-es években szabadalmaztatták, intravénás érzéstelenítőként. Fogyasztása adalékként is rendkívül veszélyes, ingerlékennyé tesz.

A november 17-én történt ugyancsak Kínából érkező PCP gyanús por és az elmúlt napokban talált PCP-gyanús por esetében a rendelkezésre álló adatok szerint sem a feladói, sem a címzetti körben hasonlóság, kapcsolat nem feltételezhető.

A pénzügyőrök az anyagot közvetlen vámfelügyelet alá helyezték és visszaélés kábítószerrel bűncselekmény miatt feljelentést tettek a rendőrségre.

Suller György Attila őrnagy
vám- és jövedéki szóvivő
Nemzeti Adó- és Vámhivatal
Sajtó- és Kommunikációs Főosztály
(+36-30/9-644-827)

Leave a Reply 262 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: