< Böngészés > Főoldal / Nincs kategorizálva / Blog article: Titkosszolgálatok sora alakulhat

| Mobile | RSS

Titkosszolgálatok sora alakulhat

2011. december 2. | hozzászólás | Nincs kategorizálva

Titkosszolgálatok sora alakulhat
Sem az új belbiztonsági titkosszolgálat költségvetése, sem állománya, sem működésének részletei nem szerepelnek a belügyminiszter által jegyzett törvényjavaslatban. A Nemzeti Információs és Bűnügyi Elemző Központ (NIBEK) elnevezésű szervezet tervének több részletét Kövér László házelnök is módosítaná. Eközben újabb “kormányőrség” létrehozása is napirenden van – a “Házőrséget” éppen Kövér hozná létre.

A Népszava úgy tudja, hogy a Belügyminisztériumról jövőre leválaszthatják a nem rendvédelmi feladatokat, így tisztán belbiztonsági minisztériumként működne tovább.

Több mint két évvel ezelőtt elsőként írta meg a Népszava, hogy kormányra kerülése esetén a Fidesz egységes belbiztonsági minisztériumot kíván létrehozni Pintér Sándor irányítása alatt. Ezt akkor többen határozottan cáfolták, de mára nyilvánvaló, hogy valóban ez volt a céljuk. A központosítás a Nemzetbiztonsági (ma már Alkotmányvédelmi) Hivatal, és a Szakszolgálat bekebelezésével, a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) nevű belső elhárítás létrehozásával és a Terrorelhárítási Központ (TEK) megalakításával kezdődött. A mostani jogszabály-módosításokkal a külföldi hírszerzés is Pintér felügyelete alá kerülhet. A belügyminiszter által jegyzett, az egyes rendvédelmi tárgyú törvények módosításáról címet viselő, a Ház előtt lévő jogszabály elfogadásával totálissá válhat a szervezet. Ez a törvényjavaslat hozná létre a NIBEK nevű új, a polgárok ellenőrzésére szolgáló titkosszolgálatot.

A Népszava úgy értesült, hogy ezzel párhuzamosan jövőre leválasztják a Belügyminisztériumról (BM) az önkormányzati, és lakásügyek feladatkörét – esetleg a közmunkákét is – , és erre új tárcát hoznak létre. Az új minisztériumnak információnk szerint Tállai András, jelenlegi BM államtitkár lehet a vezetője. A korábbi változások nem hoztak komolyabb konfliktusokat a belügy munkájában, bár a TEK létrehozása ellenállást váltott ki mind a rendőrség berkein belül, mind a politikában. A NIBEK megalakítása azonban széles körű tiltakozást váltott ki, elsősorban azért, mert a tervezet szerint a “cég”, mely névleg – a korábban szigorú szabályok közt működő – Szervezett Bűnözés Elleni Koordinációs Központ jogutódja, példátlan jogosítványokkal rendelkezhet.

A NIBEK az összes magyarországi elektronikus adatállományhoz, minden külső közreműködés nélkül, közvetlen csatlakozással, akadálytalanul, és korlátlanul hozzáférhetne. Azokat az adatokat, amelyek elektronikus úton nem érhetők el, ugyancsak jogosult lenne a NIBEK bekérni a tervezet szerint. Ezzel bármely állampolgárról olyan információtömeg gyűjthető össze, és rendszerezhető bármilyen szempont szerint, amire korábban soha sem volt példa. Mindezt úgy, hogy bűncselekmény gyanúja sem szükséges hozzá, és a NIBEK-nek engedélyt sem kell kérni a bíróságtól vagy az igazságügyi minisztertől.
Az adatok az adóhivataltól a kórházakig, a repülőjegytől az autópálya-matricáig megtekinthetőek lennének az új szolgálat számára.

De ugyanígy megfigyelhetnék az internetes aktivitást, az elektronikus levelezést, a bankszámlaforgalmat, a munkahelyi, bírósági, önkormányzati információkat. A legérzékenyebb személyes adatokat is birtokolhatná és kontroll nélkül kezelhetné a NIBEK. Az állampolgár erről nem tud, védekezési vagy jogorvoslati lehetősége nincs. Azt sem tudhatja meg, ha az adatok birtokában “piszkos játszmát” kezd valamely szervezet, kiszivárogtatásokkal, rémhírek terjesztésével. Az adatgyűjtés – egyes vélekedések szerint – alkalmas lehet arra, hogy zsarolással besúgóhálózatokat építsenek ki.
A jogszabály-tervezet hallgat arról, mennyi pénzből, mekkora személyi és technikai apparátussal kívánják működtetni a NIBEK-et. Mindössze annyi nyilvános, hogy a “lehallgatandó” adatbirtokos szervezeteknek, cégeknek saját költségükön kell kiépíteniük a csatlakozást számítógépes hálózatukon a NIBEK számára. A tervezet utal arra, hogy valamennyi rendvédelmi szerv köteles lesz “átadni” munkatársait, ha a NIBEK azt elrendeli. Ugyanez a törvényjavaslat a TEK számára is lehetővé tenné a titkosszolgálati eszközök alkalmazását, hasonlóan a többi nemzetbiztonsági szervhez.

Egy további új rendvédelmi szerv, a “Házőrség” létrehozása is napirenden van. Ezt Kövér László kívánja megalakíttatni. Mint forrásaink fogalmaztak, a parlament elnöke “halálosan megsértődött”, amiért a TEK “csak” az államfőt és a miniszterelnököt védi, ő pedig Köztársasági Őrezred oltalma alatt maradt. A sarkalatos törvényként előterjesztendő javaslat máris feszültséget okozott a szolgálatok között, hiszen míg a Parlament épületére, és annak elnökére külön vigyázó szervezet kétharmados törvénnyel jöhet létre, addig a TEK létrehozását csak kormányrendelet rögzíti.

A Házőrség ugyancsak a Köztársasági Őrezred munkatársaiból verbuválódna, mint a TEK jó része. És, bár már bejelentették, hogy 2012 januártól – “a párhuzamosságok elkerülése érdekében” – megszűnik az őrezred, ehelyett új feladatokat is kapott, és várhatóan megmarad, legalábbis egy újabb törvényhozási rohamig. A miniszterek és a legfőbb ügyész ugyanis nem “civil” sofőrökkel jár majd, hanem az őrezred biztonsági emberei vezetik autóikat, és Polt Péter is állandó védelemben részesül majd, ahogyan a többi közjogi méltóság. Egyelőre nem tudni, hogy a “párhuzamos” Házőrség milyen szervezethez tartozik, kinek az irányítása alatt állhat majd, de az biztosnak tűnik, hogy az Országgyűlés költségvetéséből kívánják finanszírozni.

Kövér László egy interjúban így indokolta döntését: “Korábban is volt házőrség, a dualizmus végnapjaiban, éppen az ellenzék folyamatos botrányai miatt. Eddig ezzel nem kellett foglalkozni, de itt vannak az új idők bajnokai, akik semmilyen normát nem ismernek el.” Mindenesetre komoly jogi csűrés-csavarás kell majd ahhoz, ha egy parlamenti képviselőt rendőrrel akar kivezettetni a házelnök, de kétség sem fér hozzá, hogy a kétharmad ezt a problémát is megoldja. Az őrezred személyvédelmi vezetőjét, illetve a parlamenti őrség parancsnokát azonban már kirúgták.

Furcsa összevonás

Szokatlan, hogy a katonai hírszerzést és az elhárítást is közös szervezetbe vonják össze. Az Országgyűlés ugyanis hétfőn elfogadta azt a törvénymódosítást is, amely szerint Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat néven egyesül a jelenleg működő két katonai titkosszolgálat, a Katonai Felderítő Hivatal és a Katonai Biztonsági Hivatal. Az új szervezet 2012. január 1-én kezdi meg működését. Ezt a világviszonylatban is példátlan lépést takarékossággal indokolták, jóllehet a két szervezet állománya, bázisa megmarad, hiszen szakmai képtelenség e két terület “összekeverése”.

Ha mégis megtörténne a teljes “átjárás” a hírszerzők és az elhárítók között, az – mint szakértők többször nyilatkozták – elképzelhetetlen károkat okozhatna mind Magyarországnak, mind a NATO-nak. Utóbbi állítólag már figyelmeztette hazánkat, hogy tartsa tiszteletben az együttműködés szabályait, és ne hajtson végre valódi összevonást, ellenkező esetben Budapestet “lekapcsolhatják” az atlanti információáramlásról.

Pintér kontra Kontrát

A NIBEK csak a már törvényesen működő titkosszolgálatok adatait kezelheti – közölte Kontrát Károly. A belügyi államtitkár hozzátette: a NIBEK önállóan tehát senkiről nem készíthet dossziét, kizárólag a titkosszolgálati adatbázisokból dolgozhat, más adatbázisokból nem. “Az új intézmény Magyarország és a magyar emberek biztonságát szolgálja”. Kontrát ezzel tökéletesen ellentmond Pintér Sándornak, aki jogszabály-tervezetében korlátlan és minden adatbázisra kiterjedő adatkapcsolat létesítését javasolja.

Kövér csak taktikából tiltakozik?

Kövér László – módosító javaslataiban – nem tenné lehetővé a NIBEK-nek a nemzetbiztonsági szolgálati jogállást, arra hivatkozva, hogy az új szervezet a tervek szerint nem folytatna titkos információgyűjtő tevékenységet. A házelnök emellett úgy véli, túlzott nemzetbiztonsági kockázattal járna a javaslat azon rendelkezése, amely közvetlen elektronikus adatkapcsolat kiépítését írja elő a központtal együttműködő szervek adatkezelési rendszerével, ezért ezeket – az adatbázis külső támadhatóságának megelőzése érdekében – kivenné a javaslatból.

Forrásaink szerint Kövér valójában azért nem akarja titkosszolgálatként besorolni a NIBEK-et, mert így az nem tartozna a parlament nemzetbizottsági bizottságának felügyelete alá. Kövér többi javaslata valószínűleg nem is kerül a parlament elé – mondta informátorunk.

Még nem késő visszafordulni

Az MSZP üdvözölte, hogy “Kövér László nem kívánja Orbán Viktorral együtt átlépni a Rubicont, és az ellenzéki pártokkal együtt ő is felvette a küzdelmet az állampolgárok totális kontrolljának megteremtésével szemben”. Az Országgyűlés elnökének fellépése példa kell legyen minden fideszes képviselő számára: még nem késő visszafordulni!

Harangozó Tamás, az MSZP frakcióvezető-helyettese szerint a szocialisták számára elfogadhatatlan, hogy a kormány NIBEK néven egy olyan új titkosszolgálatot akar létrehozni, amely közvetlenül és korlátlanul hozzáférhet az állampolgárok különböző nyilvántartásokban kezelt adataihoz, és e rendkívüli információs monopólium birtokában irányíthatja az állam összes erőszakszervezetét. Feltehetően a nemzetbiztonsági szolgálatokat irányító miniszterként szerzett szakmai tapasztalatai sarkalhatták Kövért arra, hogy a pártfegyelmet és Orbán iránti lojalitását ezúttal félretéve, önálló módosító indítványokkal próbálja megakadályozni egy jogállam kereteit túllépő szakszolgálat létrehozását – tette hozzá Harangozó.

Bár a házelnök és a MSZP értékrendjében nem sok közös vonást találni, “ha sikerül megakadályoznia a NIBEK törvényjavaslat szerinti felállítását, és sikerül meggyőznie saját párttársait a javaslatban rejlő veszélyekről, nagyobb szolgálatot tesz a magyar demokrácia életben maradásáért, mint bármelyik Fidesz-KDNP képviselő az elmúlt másfél évben” – írta a szocialista politikus.

Alkotmányos gondok

NIBEK
Titkosszolgálat, bírói felhatalmazás nélküli adatgyűjtés, a magánszféra folyamatos megsértése

TEK
Titkosszolgálati felhatalmazást kap, de nem minősül nemzetbiztonsági szolgálatnak. Nem törvény, hanem kormányrendelet hozta létre, de tevékenységét sarkalatos törvényben szabályozzák

NVSZ
A megbízhatósági vizsgálatok rendszere valószínűleg alkotmánysértő

Egyesített katonai titkosszolgálatok
Két gyökeresen eltérő terület összevonása

Házőrség
Újabb “kormányőrség”, külön apparátussal, nem tudni, kinek az alárendeltségében

Veress Jenő /
forrás:népszavaonline.hu

Leave a Reply 374 megnézve, 1 alkalommal mai nap |